Hopp til innhold

Jarl Magnus Riiber med Holmenkollmedaljen. (Foto: Steinar Bjerkmann)

Riiber tildelt Holmenkollmedaljen

Jarl Magnus Riiber ble i helgen tildelt Skisportens høyeste utmerkelse: Holmenkollmedaljen.

– Da har jeg tydeligvis gjort noe riktig for idretten. Det er veldig stas, sa en stolt Riiber.

Det var kronprins Haakon som overrakte medaljen på kongetribunen under World Cup-helgen i Holmenkollen.

Skiforeningen har delt ut Holmenkollmedaljen siden 1895. Den tildeles utøvere som over tid har hatt fremragende resultater i nordiske grener nasjonalt og internasjonalt. Det tas hensyn til resultater i Holmenkollen.

Skiforeningen skriver følgende om Riiber:

«Etter at han entret verdenscupen i en alder av 17 år, har Jarl Magnus Riiber (26) vært verdens beste kombinertløper med over 70 seirer i verdenscupen. Sin aller første verdenscupseier kunne han feire bare 18 år gammel i Holmenkollen. Utøveren fra Heming, som virkelig kan betegne Holmenkollen som sin hjemmebane, har gjennom kontinuerlig innsats og nysgjerrighet vært med på å utvikle og forme kombinertsporten de siste årene. Så langt i karrieren kan Riiber vise til 11 medaljer fra VM, hvorav 8 gull (individuelt og med lag) og en medalje fra OL. I 2023 ble han VM-konge i Planica, med til sammen fire gull, sesongen etter kan han vinne verdenscupen sammenlagt for femte gang.

Riiber har vært en frontfigur i kombinertsporten de siste årene, og har utvist spesielt stort talent i hoppbakken. Han balanserer toppidrettslivet med familielivet som småbarnsfar og har gjentatte ganger reist seg etter skade og sykdom og utviser dermed en stå på-vilje som er til inspirasjon for fremtidige generasjoner».

NIF-EPI03, 03