Hopp til innhold

De norske jentene imponerte voldsomt i Oberstdorf. (Foto: Karl-Josef Hildenbrand / NTB)

Heftig poengjakt for kombinertutøverne

Kombinertløperne går inn i en avgjørende og knalltøff periode av sesongen. Det skal kjempes om mange poeng i kampen om både sammenlagtseier og nasjonscup.

I tur og orden venter World Cup-helger i Schonach, Seefeld og Otepää. Kvinnene skal gå sju renn, mens gutta også har finale i Seefeld-trippelen og skal dermed konkurrere i åtte renn.

– Vi går inn i den avgjørende delen av World Cup-sesongen. Det skal deles ut mange poeng, og best av alt: Norge er med i kampen om trofeene, stråler sportssjef Ivar Stuan foran helgens renn i tyske Schonach.

På herresiden leder Jarl Magnus Riiber sammenlagt med 200 poeng ned til toer Johannes Lamparter (Østerrike). Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro er nummer fire og fem hittil i sesongen. Blant kvinnene har Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen begge 560 poeng, mens lagvenninnen Mari Leinan Lund er nummer tre i sammendraget med sine 444.

– Jarl har skaffet seg en solid ledelse, men vi forventer å se en revansjesugen Johannes Lamparter under rennene i Schonach til helgen. Vi håper at Jens fortsetter framgangen fra Oberstdorf (4. og 7. plass) og melder seg på i pallkampen. Jørgen har innledet sesongen sterkt, og vi håper han hever seg fra Oberstdorf. De øvrige gutta på laget skal fighte både for seg selv og Norge. Vi leder nasjonskampen knepent foran Østerrike og Tyskland, som har nasjonal kvote de to neste helgene og som blir harde å slå. Hvert poeng teller. I tillegg ser vi gode resultater på COC-nivå, sist i Klingenthal i helgen, slik at det blir tøff kamp om World Cup-plassene framover, sier Stuan.

På kvinnesiden herjet Norge i Oberstdorf sist helg. Begge dager ble det helnorsk pall.

– Norge dominerer kvinneklassen og det er stor spenning i toppen, der Gyda og Ida nå står med like mange poeng i sammendraget. I tillegg vister både Mari og Marte Leinan Lund veldig sterke takter i Oberstdorf, mens Hanna Midtsundstad kommer inn i troppen etter 6. og 8. plass under COC-rennene i Klingenthal, sier Stuan.

Gutta har åtte renn de tre neste rennhelgene, mens kvinnene har sju renn på programmet i den samme perioden. Etter Schonach venter rennhelger i Seefeld (Østerrike) og Otepää (Estland). Uttak til Seefeld og Otepää gjøres senere.

Uttak World Cup kombinert i Schonach, Tyskland:
Ida Marie Hagen (Haslum IL)
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Mari Leinan Lund (Tolga IL)
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Hanna Midtsundstad (Våler IF) 

Espen Andersen (Lommedalens IL)
Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Simen Tiller (Moelven IL)

NIF-EPI02, 02