Hopp til innhold

Aleksander Skoglund får sjansen til å vise seg fram i Seefeld. (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Aleksander Skoglund får sjansen i Seefeld

Aleksander Skoglund har imponert stort i kontinentalcupen denne sesongen. Nå får Molde og Omegn IF-utøveren sjansen under Seefeld-trippelen.

 To ganger denne sesongen har Skoglund sikret norsk kvoteplass i World Cup. Nå får han selv sjansen på øverste nivå.

– Aleksander har gjort det veldig bra i COC. Han har hatt en veldig fin utvikling med mange sterke konkurranser. Det er ingen tvil om at han fortjener sjansen mot de beste. Aleksander er en kjempesterk langrennsløper, noe jeg tipper alle får se på søndagens 12,5 kilometer som avslutter Seefeld-trippelen. Utfordringen hans er å få ut potensialet i hoppbakken. Lykkes Aleksander i bakken, vil han kunne komme høyt på resultatlisten, sier sportssjef Ivar Stuan.

– Det er gøy å få muligheten. Det er sesongens høydepunkt og var et av hovedmålene mine for sesongen, sier Aleksander Skoglund foran det som blir hans aller første World Cup-konkurranse utenfor landegrensene.

– Hvorfor fungerer ting så meget bedre nå?

– Jeg har endret sittestillingen, som gjør at jeg klarer å bruke beina mer i satsen. På ski har jeg trent mer med høyere fart for å bli bedre i avslutningene av løpene, svarer Aleksander.

Broren Andreas Skoglund er fortsatt ute med ryggplager. Jarl Magnus Riiber økte ledelsen i sammendraget med to seirer sist helg. Rivalen Johannes Lamparter (Østerrike) var ute med sykdom, men er ventet tilbake nå.

– Jarl sprudler. Han benyttet sjansen til å øke ledelsen i kampen om sammenlagtkula, men det blir naturligvis enda tøffere når Lamparter nå kommer tilbake på start. For noen dueller vi får på norske TV-skjermer til helgen (NRK). I Jarl, Jørgen (Graabak) og Jens (Lurås Oftebro) har vi tre løpere som tar turen til Østerrike for å kjempe helt der oppe. Målet vårt er å sikre oss trippelen, men alle ser at Østerrike har fått fram mange gode løpere og garantert vil gi oss en fight på hjemmebane, sier Stuan.

De norske jentene herjet i Schonach sist helg. Begge dager ble det norsk suksess. Ida Marie Hagen leder World Cup foran Gyda Westvold Hansen og Mari Leinan Lund. Sistnevnte vant lørdagens renn i Schonach, mens Hagen gikk til topps i solskinnet søndag.

– På kvinnesiden kjører vi samme lag som i Schonach sist helg. Vi gikk til topps begge dager og søndag hadde vi de fem beste langrennstidene. Dessverre har ikke kvinnene en trippel å kjempe om, men vi håper virkelig det kommer på plass til neste år. Det fortjener virkelig jentene. Dette var oppe i FIS-møter før sommeren, så det er absolutt oppe på agendaen, sier Ivar Stuan.

Uttak World Cup kombinert i Seefeld, Østerrike
Ida Marie Hagen (Haslum IL)
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Mari Leinan Lund (Tolga IL)
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Hanna Midtsundstad (Våler IF) 

Espen Andersen (Lommedalens IL)
Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Aleksander Skoglund (Molde og Omegn IF)

Helgens renn vises på NRK.

Ski på TV

NIF-EPI01, 01