Hopp til innhold

Blir ute i lang tid: Einar Lurås Oftebro (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Langvarig skadeavbrekk for Einar Lurås Oftebro

Trolig ser vi ikke Einar Lurås i konkurransesammenheng før i 2024/25. En meniskskade setter dessverre kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

Det var under Sommer Grand Prix i Oberwiesenthal at det gikk galt for Jardar-løperen.

– Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro. 

Nå venter en lang periode med rehabilitering.

– Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen.

– Jeg har det fint. Situasjonen er selvfølgelig ikke optimal, men det får jeg gjort lite med nå. Jeg var skuffet og frustrert de første dagene, men nå er det lagt bak meg og blikket er rettet opp og frem! 

Jeg er heldig som har mange bra mennesker rundt meg som gjør hverdagen bedre, sier broren til Jens Lurås Oftebro.

Det er liten tvil om at Einar har bestemt seg for å slå hardt tilbake, selv om det hele blir en tålmodighetsprøve.

– Veien tilbake blir lang, men jeg er veldig motivert for å gjøre jobben. I første omgang venter det 6uker på krykker før ytterligere 6 måneder før jeg kan belaste kneet normalt. Vi jobber med å få på plass et team rundt meg som skal bistå i rehab-perioden, sier en kampklar Einar Lurås Oftebro.


Nyoperert: Einar Lurås Oftebro.

nif-epi04, 04