Hopp til innhold

Disse får sjansen på rekrutt- og juniorlandslaget 2023/24

Norges Skiforbund Kombinert har tatt ut 12 utøvere på rekrutt- og juniorlandslaget for sesongen 2023/24.

– Mange gode utøvere er tatt ut i en tropp med fin miks av unge talenter og mer rutinerte utøvere, som alle håper å være med i kampen om å representere Norge internasjonalt i kontinentalcupen og junior-VM, sier sportssjef Ivar Stuan. 

– Og det er liten tvil om at det er mange utøvere her som har en ambisjon om å komme seg med til Trondheim-VM i 2025. De vet at de har ni utøvere foran seg køen, men det er utøvere her som kan ta steg veldig fort og melde seg på i VM-kampen, fortsetter Stuan. 

Han gleder seg over at bredden i norsk kombinertsport er stor og sterk. Utøverne skal i det daglige trene med våre samarbeidsteam regionalt: GST i Trondheim, Team Lillehammer og Kollenhopp i Oslo. 

– Noen vil lure på hvor det ble av Team´25? 

 Det er et godt spørsmål, men svaret er enda bedre. Vi ser en kvalitet i norsk kombinertsport som gjør at vi har valgt å utvide A-landslaget betydelig. Da blir det mer riktig å omtale dette som et rekrutt- og juniorlandslag. I tillegg har vi unge kvinnelige talenter som har rykket opp til hospiteringsplasser på A-landslaget. Vi mener dette er den beste løsningen for norsk kombinert fram til VM på hjemmebane i Trondheim, sier Stuan. 

Uttak rekrutt- og juniorlandslag kombinert sesongen 2023/24: 
Sebastian Østvold (Lensbygda Sportsklubb) 
Eidar Johan Strøm (Alta IF) 
Andreas Ottesen (Gausdal Skilag) 
Emil Ottesen (Gausdal Skilag) 
Per Einar Skjæret Strømhaug (Folldal IF) 
Marius Solvik (Haslum IL) 
Jakob Eiksund Sæthre (Fossum IF) 
Torje Seljeset (Markane IL) 
Aleksander Skoglund (Molde og Omegn IF) 
Jens Dalseide Kvamme (Haslum IL) 
Even Leinan Lund (Tolga IL) 
Jørgen Berget Storsveen (Elverum Hopp) 

nif-epi04, 04