Hopp til innhold

Simen Tiller tok den siste plassen på herrelaget i VM. (Foto: Flawya Krawczyk)

Tiller fikk den siste VM-plassen

Simen Tiller (Moelven IL) kapret den siste VM-plassen på det norske herrelaget. På kvinnesiden er både Mille Marie Hagen (Haslum IF) og Marte Leinan Lund (Tolga IL) tatt ut.

– Simen har kjempet for VM-plass gjennom hele vinteren og vist potensial. Det ble et vrient uttak der han kjempet mot Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad om den siste plassen på herrelaget. Simen gikk gode langrenn i helgen og vi vet at han har enda mer inne. Han står over rennene i Schonach for å lade opp til verdensmesterskapet i Planica, sier sportssjef Ivar Stuan. 

I helgen ble Tiller nummer 15 og 25 i Oberstdorf.

– Når det gjelder kvinnelaget, får Mille Marie Hagen sin VM-debut. Hun har konkurrert i World Cup gjennom vinteren og fått kjenne på nivået som kreves i toppen. Vi tenker langsiktig med Mille. For henne er VM i Trondheim i 2025 et større mål, og Mille skal først og fremst få erfaring fra mesterskap. Marte tok som de fleste husker bronse i Oberstdorf for to år siden. Denne sesongen har det vært litt krevende for Marte, men alle vet hva hun kan på sitt beste. Nå håper vi Marte får et løft inn mot ski-VM, for da kan det bli veldig artig å se henne i aksjon, sier Stuan.

Fra før er Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro, Jarl Magnus Riiber og Andreas Skoglund tatt ut på herresiden, mens Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund tidligere har sikret VM-plass på kvinnelaget.

En hjemmeværende reserve tas ut på kvinnelaget neste uke.

Norge kan stille med fem utøvere i begge de individuelle rennene i normalbakken ettersom Westvold Hansen og Riiber er regjerende mestere.

NIF-EPI03, 03