Hopp til innhold

Stolt vinner: Gyda Westvold Hansen. (Foto: Thomas Kjelbotn / NSF)

Gyda tildelt prestisjefylt pris

Gyda Westvold Hansen er tildelt prisen for årets utøver i nordiske grener 2022/23 av Forum Nordicum.

– Det er alltid hyggelig å bli satt pris på. Jeg prøver hele tiden å bli litt bedre i både bakken og sporet, samtidig som vi har mye å kjempe for i jakten på like muligheter og OL-deltakelse. Denne prisen varmer derfor ekstra. Den viser at kombinert og vår kamp blir lagt merke til. Dette er en prestisjefylt pris som jeg på mange måter føler at jeg deler med resten av kombinertfamilien, sier Gyda Westvold Hansen.

Prisen for årets utøver i nordiske grener 2022/23 ble delt ut under World Cup-helgen i Ramsau.

– Fantastisk. Dette er en pris som henger veldig høyt for nordiske skiutøvere. Det er den høyeste utmerkelsen du kan få fra internasjonale sportsjournalister og viser anerkjennelsen kombinert for kvinner har rukket å få. Jeg er svært stolt over at Gyda får denne utmerkelsen. Hun har løftet nivået på sporten vår og har samtidig tatt en posisjon utenfor sin egen idrett, sier sportssjef Ivar Stuan.

Westvold Hansen er stemt fram av sportsjournalistene som følger nordiske grener tett. Prisen henger svært høyt. Det er mange store skinavn som er blitt tildelt prisen siden den første gang ble delt ut i 1996. I kombinert har vår egen Jarl Magnus Riiber tidligere fått tildelt prisen.

– Det er ydmykt, og selvfølgelig stor stas at Gyda blir anerkjent for prestasjoner og utvikling av kombinert blant europeiske sportsjournalister som dekker alle nordiske vinteridretter med så mange dyktige idrettsutøvere med både kvinner og menn fra hele Europa, sier Gydas trener Thomas Kjelbotn.

nif-epi04, 04