Hopp til innhold

Gyda Westvold Hansen og kombinertjentene skal prøve seg på en ny kompaktøvelse til vinteren i World Cup.

Vedtak i kombinertkomiteen

Det ble gjort vedtak i forbindelse med høstmøtet til kombinert i FIS i Zürich sist uke.

Til vinteren blir det testet ut miksteamøvelse i kontinentalcupen, mens den nye kompaktøvelsen kommer inn på World Cup-terminlista. I den nye kompaktøvelsen blir det ett tellende hopp og 7,5 km langrenn for mennene, mens kvinnene går 5 km. Utøverne går ut i langrennsdelen etter plassering i hopprennet. Det nye er at avstanden i sekunder mellom utøverne er fastsatt etter plassering i hopprennet, ikke etter poengsum.

Avstanden mellom løperne ut fra start i skisporet er imidlertid fastsatt på forhånd og påvirkes ikke av poengfangsten i bakken

Det er mange renn i Norge til vinteren, men også i langtidsterminlista som ble presentert. World Cup-finalene for både kvinner og menn i Granåsen arrangeres i mars, mens kvinnene har World Cup-åpning i Lillehammer første helga i desember. Mennene sesongåpner tradisjonelt på Beitostølen før de har World Cup-åpning i Ruka.

Kombinert følger regelendringene i hopp som ikke er endelig klare. Hoppkomiteen i FIS møtes nemlig i Klingenthal etter helgas finale i årets sommer Grand Prix.

Les sak på fisski.com 

 

NIF-EPI02, 02