Hopp til innhold

Andersen og Skoglund tatt ut til Planica – heftig kamp om siste VM-plass

Espen Andersen og Andreas Skoglund er tatt ut i den norske kombinerttroppen til ski-VM i Planica. Samtidig er det klart for en durabelig kamp om den siste plassen blant de norske kombinertgutta.

– Andersen har rutine fra mesterskap og topp 10-plasseringer denne sesongen. Han trenger litt konkurransetrening, men er en safe mann å ta ut med mye rutine. Artig med Skoglund. En ung utøver som har vært flink i det siste. Han er stabil i langrennsløypa, om vi ser bort ifra søndagens renn i Seefeld, og leverer jevne hopp i bakken. Dette blir hans første seniormesterskap. Andreas skal være med og lære litt før VM på hjemmebane i 2025, sier landslagstrener Jan Schmid. 

Einar Lurås Oftebro og Kasper Moen Flatla kommer inn på laget foran helgens World Cup i Oberstdorf. Duoen kjemper med Simen Tiller og Espen Bjørnstad om den siste plassen på VM-laget.

– Det er en siste sjanse for å komme på VM-laget. Alle får en siste mulighet til å vise seg fram. Mye står på spill til helgen, sier Schmid.

– Einar og Kasper må virkelig vise seg fram, istemmer sportssjef Ivar Stuan.

Skoglund deltar ikke i Oberstdorf. Han drar hjem for å trene før han setter kurs mot Schonach og deretter Planica-VM. Verken Jørgen Graabak eller Jarl Magnus Riiber deltar kommende helg.

– Jørgen er i bedring etter korona. Det virker som det har snudd. Han følte at kroppen ikke responderte, men nå er han i gang med rolig trening igjen. Det virker som det går rett vei. Jørgen går «all in» på VM nå. Jarl må bli frisk først. Han går på antibiotika og må få kroppen i vater. Vi skal legge en ordentlig plan fram til VM. Det er litt for tidlig å si noe om han deltar i Schonach, sier Schmid.

– Jeg er helt overbevist om at både Jørgen og Jarl kommer til ski-VM i topp form. Det er vanskelig å unngå sykdom i januar. Nå får de begge god tid til å komme seg skikkelig til hektene igjen. Samtidig vet vi hvor viktig Espen Andersen kan vise seg å bli i en lagkonkurranse. Så selv om det kanskje lugger litt nå, er jeg ikke bekymret for det som skal skje i slutten av februar og starten av mars, sier Stuan.

Kvinnene har konkurransefri til helgen. Mari Leinan Lund ble for øvrig tatt ut til VM søndag.

Uttak World Cup kombinert i Oberstdorf:

Espen Andersen (Lommedalens IL)

Espen Bjørnstad (Byaasen SK)

Kasper Moen Flatla (IL Jardar)

Einar Lurås Oftebro (IL Jardar)

Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)

Simen Tiller (Moelven IL)

NIF-EPI02, 02