Hopp til innhold

Sportssjef Ivar Stuan er spent på hvem som griper sjansen i jakten på mulige VM-plasser. (Foto: Erik Johansen / NTB)

Disse får sjansen i Otepää – flere utøvere jakter VM-plass

Einar Lurås Oftebro, Simen Tiller, Kasper Moen Flatla, Marte Leinan Lund og Mille Marie Hagen får alle sjansen til å vise seg fram under World Cup-rennene i Estland. De kjemper om plass på VM-laget.

De fem får selskap av de allerede VM-uttatte kombinertutøverne Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen og Jens Lurås Oftebro i Otepää.

I tillegg kommer Espen Andersen inn i troppen som erstatter for en syk Jarl Magnus Riiber.

– En kjempeviktig helg for de utøverne som ikke har fått klarsignal til Planica-VM. Vi har tatt ut nesten halve VM-troppen. Mye står derfor på spill i helgene som kommer. For løpere som Einar, Simen, Kasper, Marte og Mille ligger det mye i potten til helgen, sier sportssjef Ivar Stuan.

Det er tre renndager i Estland. Fredag venter mikskonkurranse, mens det lørdag er fellesstart før det hele avsluttes med Gundersen-konkurranse søndag.

– Mikskonkurransen sto på programmet for første gang i Val di Fiemme for ett år siden. Da vant vi. Vi satser på reprise, men vet at det blir knallhard konkurranse om pallplassene i den nye VM-øvelsen. Fellesstarten er et veldig spennende konsept. Det ble litt rabalder etter rennet i Ruka, men i Otepää er det bredere trasé og bedre lagt til rette for en taktisk og TV-vennlig fellesstart, sier Stuan.

Uttak World Cup kombinert i Otepää, Finland:
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Ida Marie Hagen (Haslum IF)
Mille Marie Hagen (Haslum IF)
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Einar Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
*Espen Andersen (Lommedalens IL)
Simen Tiller (Moelven IL)

* Jarl Magnus Riiber (IL Heming) var tatt ut til Otepää, men står over rennene pga. mageinfeksjon. Espen Andersen stepper inn som erstatter på kort varsel og reiser til Estland torsdag.

nif-epi04, 04