Hopp til innhold

Jørgen Graabak dropper rennene i Klingenthal. (Geir Olsen / NTB)

Graabak står over Klingenthal

Jørgen Graabak er friskmeldt etter korona, men velger å stå over helgens World Cup-renn i Klingenthal.

 Jørgen er frisk, men det er unødvendig risiko å ta stille til start i helgen. Det kommer viktigere renn senere i vinter, ikke minst VM i Planica. Det er viktig at Jørgen er tålmodig, sier landslagstrener Jan Schmid.

 Selvfølgelig ikke ideelt å bli koronasyk så tett på VM. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke blir satt for mye tilbake. En ser flere eksempler på at dette kan ta tid, men håper selvfølgelig at jeg slipper billig unna, sier Graabak selv. 

 Jeg skal gjøre det jeg kan for å komme til VM i form. Så får vi se hva som er mulig å få til. Situasjonen har endret seg, så da må jeg tilpasse meg. I første omgang vil det si å stå over helgen i Klingenthal. Så får vi se hva det betyr for de neste helgene. Det vurderes fortløpende, fortsetter Graabak.

Erstatter Chaux-Neuve
Klingenthal erstatter franske Chaux-Neuve som arrangør til helgen. Mildvær gjør at franskmennene måtte kaste inn håndkledet, akkurat som Klingenthal sist helg. Nå er det meldt snø og kuldegrader i Tyskland, som gjør at Klingenthal-rennene likevel kan gjennomføres én uke forsinket.

 Det er veldig bra jobbet av FIS og den lokale arrangøren. Det har vært noen krevende uker, men man har hele tiden vært fleksible og sett etter gode løsninger. Det betyr veldig mye for kombinertsporten at vi får gjennomført World Cup-renn til helgen. Alt tyder på at vi nå får fire strake rennhelger inn mot VM i Planica, sier sportssjef Ivar Stuan.

Norge har allerede tatt ut Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro til VM. I Klingenthal får Espen Bjørnstad, Andreas Skoglund, Simen Tiller og Einar Lurås Oftebro sjansen til å styrke sine VM-sjanser.

 Det blir en knallhard kamp om de norske VM-plassene. Uten kvoteplass i World Cup blir nåløyet enda trangere. Bjørnstad skal vise seg fram for første gang siden Lillehammer. Er han tilbake slik vi kjenner ham fra tidligere, eller er han der han var før jul? Einar Lurås Oftebro, Tiller og Skoglund vet også at de må prestere på høyt nivå. Helgens renn kan bli avgjørende for utøvernes sesong, sier Stuan. 

Espen Andersen prioriterer trening på hjemmebane denne helgen, men er allerede uttatt til Seefeld.

Uttak World Cup kombinert menn til Klingenthal, Tyskland:

Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Einar Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)
Simen Tiller (Moelven IL)

nif-epi04, 04