Hopp til innhold

Tilbake fra mageinfeksjon: Jarl Magnus Riiber (Heiko Junge / NTB)

Spent Riiber klar for Klingenthal

Jarl Magnus Riiber er tilbake fra mageinfeksjon og stiller til start under World Cup-rennene i Klingenthal til helgen.

– Jeg er gang igjen med trening. Klingenthal blir en test for å se om kroppen er frisk igjen og hva det kan bety for å bygge form inn mot VM i Planica. Planen er å bruke perioden fram til Seefeld-trippelen (slutten av januar) til å trene meg opp igjen, sier Riiber.

Han gikk glipp av rennene i Otepää og før helgen ga han egentlig opp å vinne World Cup sammenlagt. Nå er rennene i franske Chaux-Neuve (20.-22- januar) avlyst, noe som gir Riiber fornyet tro på å kapre den gule trøya. 

– Den eneste grunnen til å konkurrere i Klingenthal er å sikre nok poeng til sammendraget i World Cup. Etter at avlysningen i Chaux-Neuve kom, har jeg ikke lenger gitt opp å vinne sammenlagt. Jeg hadde også litt flaks med resultatene i Otepää når en tenker på sammendraget, sier Riiber.

– Jarl er friskmeldt, men trenger næring og trening for å bli konkurransedyktig. Han har noen dager på seg til avreise torsdag. Vi vet alle at Jarl ofte slår sterkt tilbake etter motgang, sier sportssjef Ivar Stuan.

Kamp om VM-plass
Kampen om VM-billetter fortsetter for de norske kombinertgutta. Riiber er allerede tatt ut sammen med Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak. Trioen stiller alle til start i Tyskland. På laget får de også med seg Espen Bjørnstad, Simen Tiller og Andreas Skoglund. Espen Andersen, som nylig ble far, er tatt ut til WC-rennene i Seefeld, men står over Klingenthal for å få en helg hjemme med familien.

– Det er hard kamp om å komme på det norske VM-laget. Jeg håper flest mulig utøvere gjør det vanskelig å ta ut den endelige VM-troppen. Bjørnstad har ikke hatt den sesongen han hadde håpet på og har ikke konkurrert siden Lillehammer. Han har også vært syk, men har trent bra den siste tiden og vil vise seg fram skikkelig for å vise at han har noe i VM-troppen å gjøre. Husk at vi aldri har tapt en lagkonkurranse i World Cup, OL eller VM med han på laget, sier Stuan.

– Tiller viste stor framgang i helgen. Nå skal han i aksjon i favorittbakken. Vi forventer at Simen skal kjempe om topp 10-plasseringer. VM-håpet hans lever fortsatt. Det eneste som gjelder nå er å levere gode resultater, sier Stuan videre.

Norge kan for øvrig kun stille med seks utøvere under Seefeld-trippelen. Avlysninger i COC gjør at det ikke ble mulig å konkurrere om kvoteplass.

Uttak World Cup kombinert menn til Klingenthal, Tyskland:
Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)
Simen Tiller (Moelven IL)

NIF-EPI03, 03