Hopp til innhold

Klar for comeback: Mari Leinan Lund. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

Mari gjør comeback etter skade

Mari Leinan Lund har ikke konkurrert på ett år. Nå venter World Cup-comeback I Seefeld for Tolga IL-utøveren.

 Jeg gleder meg masse til å konkurrere igjen, og er jo selvsagt veldig spent. Det er masse nytt som kommer til å skje, men jeg får bare prøve å puste og senke skuldrene. Målet er først og fremst å levere trygge og stabile hopp i bakken, samt gå langrenn som svarer til formen jeg er i nå, sier Mari. 

Landslagstrener Thomas Kjelbotn sier det har vært viktig å være tålmodig med Mari.

 Mari har ikke konkurrert siden World Cup i Val di Fiemme i januar 2022. Det er gledelig å ha Mari tilbake i World Cup igjen. Hun har vært tålmodig, gjort et bra treningsarbeid og er på rett vei. Vi skal være tålmodig i Mari sin utvikling og gi henne tid til å få flere erfaringer på det høyeste nivået, sier Kjelbotn.

 Kjempespennende å se hvordan Mari er i rute etter skade. Det er viktig å få henne i konkurransemodus én måned før VM. Hun må konkurrere for å kunne komme med på VM-laget i Planica. Vi husker alle sølvet hennes for to år siden i Oberstdorf-VM. Hun har lagt ned en solid jobb etter at hun skadet seg i hoppbakken på forsommeren, sier sportssjef Ivar Stuan.

Mari Leinan Lund ødela bekkenet etter et fall i Midtstuen i juni. Hun blir en av fem norske kvinner som skal i aksjon i Østerrike fredag og lørdag.

 Vi har trent godt og fått forberedt oss bra etter World Cup i Otepää og inn mot WC i Seefeld. Håper vi kan være med å prege begge konkurransene med hele laget i VM-anlegget fra 2019, sier Kjelbotn.

 Det er veldig gledelig at jentene endelig er med på programmet under rennene i Seefeld. Vi håper flere av våre kan hevde seg i toppen. De reiser videre til Planica for å teste VM-anlegget til uka, sier Stuan.

På grunn av sykdom blir ikke herrelaget endelig klart før tirsdag.

 

Uttak World Cup kombinert kvinner Seefeld, Østerrike:

Ida Marie Hagen (Haslum IF)

Mille Marie Hagen (Haslum IF)

Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)

Mari Leinan Lund (Tolga IL)

Marte Leinan Lund (Tolga IL)

nif-epi04, 04