Hopp til innhold

Jørgen Graabak stiller ikke til start i Seefeld. (Foto: Erik Johansen / NTB)

Graabak står over Seefeld-trippelen

Jørgen Graabak trenger hvile og dropper helgens World Cup-renn i Østerrike.

– Jeg skulle veldig gjerne ha forsvart tittelen min fra Seefeld-trippelen i fjor, men kroppen responderer ikke, og da må jeg bare ha is i magen, sier Graabak. 

OL-kongen hadde nylig korona.

– Ting tyder på at jeg konkurrerte med Covid i kroppen i Otepää, og at systemet som følge av dette har satt på bremsen. Akkurat nå krever kroppen absolutt hvile. Jeg var i veldig fin stigning før jeg ble smittet, så dette er selvfølgelig veldig kjedelig, fortsetter trønderen.

Om en liten måned er det ski-VM i Planica.

– Men jeg har fortsatt tid fram til VM, men dette bør løse seg ganske raskt om jeg skal rekke å være så godt forberedt som jeg ønsker i Planica, sier Graabak.

Andreas Skoglund fra Molde og Omegn IF går inn på laget.

– Jørgen må være tålmodig en helg til. Han føler seg frisk, og hadde nok vært på jobb og levd som vanlig i alle andre yrker... men kroppen trenger litt mer tid for å kunne gå full gass på skirenn. Samtidig åpner det seg en mulighet for Andreas til å få vist seg fram igjen, sier landslagstrener Jan Schmid.

– Helsa kommer alltid først. Det viktigste er at Jørgen får orden på kroppen, deretter blir fokus å bli klar til å levere gode resultater i ski-VM. For Andreas sin del handler det om å vise seg fram i kampen om plass på VM-laget vårt. Han ble nummer 16 sist helg og er i stigende form. Klarer han å gripe sjansen? Det blir veldig spennende å se. Mye står også på spill for Espen Andersen, Espen Bjørnstad og Simen Tiller. Alle er lystne på VM-tur, men kampen om en plass på det norske VM-laget er svært tøff, sier landslagssjef Ivar Stuan.

Uttak World Cup kombinert menn i Seefeld:

Espen Andersen (Lommedalens IL)

Espen Bjørnstad (Byaasen SK)

Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)

Jarl Magnus Riiber (IL Heming)

Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)

Simen Tiller (Moelven IL)

NIF-EPI02, 02