Hopp til innhold

NSF kombinert og Kristjan Ilves fortsetter set gode samarbeidet. (Foto: NTB)

Ilves og Estland fortsetter samarbeidet med Kombinertlandslaget

Estlenderen Kristjan Ilves har tatt store steg etter at han kom inn under det norske kombinertlandslaget.

NSF kombinert har samarbeidet med estisk kombinert i tre år. Nå er avtalen forlenget med fire år, slik at Ilves fortsatt skal trene med oss på det norske kombinertlandslaget til 2026.

- Ilves er blitt en stor ressurs i gruppa og er blitt fullstendig integrert i laget. Det er morsomt å se at vår estiske kollega har tatt store steg etter at han kom inn i vårt system. Kristjan har klatret fra å være nummer 54 til å være nummer 5 på verdensrankingen. Samarbeidet med Estland har også en betydelig økonomisk ramme for NSF kombinert. Vi er stolte over at Kristjan og Estland ønsker å være en del av det som for tiden er verdens beste kombinertlandslag, sier sportssjef Ivar Stuan.

25 år gamle Ilves var på pallen to ganger i World Cup sist vinter. Han ble nummer fem sammenlagt.

- Samarbeidet (med Norge) fortsetter siden Kristjan ønsker å satse 100 prosent videre på toppidretten i minst én OL-periode til for å jakte på gode plasseringer. Dette er den beste løsningen for å lykkes i jakten på å nå de høye målene, sier Estlands sportssjef i kombinert, Rauno Loit.

- Å fortsette samarbeidet er den beste løsningen for meg som profesjonell utøver. Jeg ser at jeg kan lære veldig mye av nordmennene, sier Ilves som allerede har rettet blikket mot OL i Italia om knappe fire år.

 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kahevõistlus ja Suusahüpped (@eesti_kv_sh)

NIF-EPI02, 02