Hopp til innhold

Einar Lurås Oftebro i aksjon på Beitostølen i helgen. (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Se hvem som skal konkurrere i Ruka

Kombinertlandslaget får med seg Einar Lurås Oftebro til helgens World Cup-åpning i Finland.

Sportssjef Ivar Stuan har tatt ut seks utøvere til helgens tre konkurranser i Ruka (Kuusamo). Laget består landslagsløperne Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber i tillegg til Einar Lurås Oftebro fra Team´25 og Team Lillehammer. 

 Einar viste solid form under sesongåpningen på Beitostølen i helgen. Vi så hva han er god for i sporet, og håper han også tar ytterligere steg i hoppbakken når vi kommer til Ruka. Det er ingen tvil om at Einar fortjener sjansen, sier Stuan.

I helgen ble det fjerde- og sjetteplass på Einar. Begge åpningsrennene her hjemme ble vunnet av Jarl Magnus Riiber.

 Vi var verdens beste kombinertnasjon i fjor. Det betyr at det er store forventinger til vårt lag, men samtidig blir det spennende å se om vi har klart å beholde posisjonen fra det eventyrlige fjoråret. Jarl viste klasse både i bakken og løypa i helgen og bør være med i toppen alle tre dager. Det ble derimot en luke fra han og ned til resten i den nasjonale åpningen. Vi håper og tror at de andre på laget nærmer seg fjorårets World Cup-vinner, sier Stuan foran Ruka-trippelen.

Kombinertkvinnene fikk mye oppmerksomhet i helgen. De skal ikke i aksjon i Finland, men blir å se i aksjon på hjemmebane under World Cup-helgen på Lillehammer i starten av desember.

 

Uttak World Cup kombinert menn i Ruka, Finland:

Espen Andersen (Lommedalens IL)

Espen Bjørnstad (Byaasen SK)

Jørgen Graabak (Byåsen IL)

Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)

Einar Lurås Oftebro (IL Jardar)

Jarl Magnus Riiber (IL Heming)

nif-epi04, 04