Hopp til innhold

Kristjan Ilves og Jørgen Graabak tok en stopp i Os i Østerdalen for å lade bilen på vei til Sverige mandag. (Foto: Jan Schmid)

Kombinertlandslaget må til Sverige for å finne gode snøforhold

Først var planen landslagssamling på Sjusjøen. Den samlingen måtte flyttes til Dombås, men heller ikke der spiller værgudene på lag med kombinertutøverne. Neste stopp blir Idre i Sverige.

– Akkurat nå står vi på Os i Østerdalen og lader bilen til Jørgen (Graabak). Når det ikke gikk å ha samling verken på Sjusjøen eller Dombås, falt valget på Idre, sier landslagstrener Jan Schmid. 

En mild høst har skapt utfordringer med å lage gode nok skiløyper inn mot sesongstarten.

 Det var dessverre ingen garanti for gode nok forhold til å teste ski på Sjusjøen denne gangen. Også på Dombås er det litt for mildt for oss til å kunne teste ski, men vi tar turen til Sverige og er lovet meget gode forhold. Det er kun i Idre at vi finner noe som ligner på konkurranseføre innen akseptabel avstand (reisevei). Vi skal teste nye ski med vårt fantastiske smøreteam, sier Schmid.

Av hans utøvere er det kun Jarl Magnus Riiber som ikke deltar under samlingen i Idre. World Cup-finneren prioriterer hopping i Oslo.

nif-epi04, 04