Hopp til innhold

Full jubel i Kombinert-Norge etter at OBOS Block Watne fortsetter som hovedsponsor. (Foto: Geir Olsen / NTB)

OBOS Block Watne med millionstøtte til kvinnesatsing i kombinert

OBOS Block Watne forlenger sitt engasjement i norsk kombinertsport til 2026. Sponsoravtalen verdt 25 millioner skal spesielt styrke satsingen på kvinner.

- Vi hadde aldri gått inn i dette uten satsingen på kvinner vi har sett i norsk kombinert de siste årene. Nå ønsker vi å ta kvinnekombinert til et nytt nivå inn mot VM på hjemmebane i Trondheim i 2025. I tillegg ser vi at norsk kombinertsport har en fantastisk flott ambassadør i vinnerskallen Jarl Magnus Riiber, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS Block Watne. 

 

- OBOS Block Watne går inn med 25 millioner kroner til norsk kombinert over fire år. Halvparten av beløpet er øremerket satsingen på kvinner. Vi i OBOS Block Watne har i en årrekke støttet idrett og kultur. Det er viktig for oss å ta samfunnsansvar, og spesielt likestilling står sentralt – akkurat som da vi gikk inn i Toppserien i fotball, sier sponsorsjef Rasmus Aarflot i OBOS Block Watne.

 

I Trondheim jubler verdensmester Gyda Westvold Hansen over den historiske avtalen som gjør at OBOS Block Watne fortsetter som hovedsponsor.

 

- OBOS Block Watne har vært med oss i tre sesonger og bidratt blant annet til at vi nærmer oss gutta i pengepremier. De sørger for at vi får et helproft opplegg mot VM i Trondheim om tre år. Vi håper også dette setter fart på kampen for å få oss med i OL om fire år. Denne gangen blir vi jo TV-seere, sier Westvold Hansen.

 

Sportssjef Ivar Stuan gleder seg stort over at prestasjonene sportslig og satsingen på kvinner blir langt merke til.

 

- Dette er tidenes sponsoravtale for oss i kombinert. Det er jentesatsingen de siste årene som gjør vår gren enda mer kommersielt interessant. Nå kan vi legge rammene for satsingen fram mot VM 2023, VM 2025 og OL 2026. Det er fantastisk å ha OBOS Block Watne på laget. Deres verdistandpunkt er en stor anerkjennelse for den jobben vi har lagt ned, sier Stuan.

 

- Kvinnekombinert har hatt en flott utvikling de siste årene. Allerede neste år i VM i Planica, blir det to VM øvelser og ytterligere en i VM på hjemmebane i 2025. Da gjenstår det viktige målet om å få kombinert for kvinner på OL programmet i 2026. Jeg ser fram til å arbeide sammen med OBOS Block Watne og alle andre som er glade i kombinertsporten for å realisere dette, sier skipresident Erik Røste.

NIF-EPI02, 02