Hopp til innhold

Fra venstre står: Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Ivar Stuan, Marte og Mari Leinan Lund. Foto: Geir Olsen / NTB

18 utøvere til Lillehammer

Norges Skiforbund sender 18 utøvere til World Cup-rennene i kombinert i Lillehammer.

Det er klart for tidenes første World Cup renn for kvinner i Norge, og kombinert har aldri sendt en større tropp til en World Cup-helg noen gang. I forbindelse med World Cup på hjemmebane har også Norge nasjonal kvote med ekstra mange utøvere til start.

 – Vi skriver historie på Lillehammer til helga, og vi gleder oss veldig til å konkurrere på hjemmebane. Vi avslutta som verdens beste nasjon i fjor, og målsettingen er å beholde denne tronen når Lillehammer-helga er ferdig. Jentene har ikke konkurrert på ski internasjonalt siden VM i Oberstdorf, og forventningene er at vi skal være med å kjempe i toppen. Basert på årets sommer Grand Prix-renn, er det flere utøvere og nasjoner som har tatt store steg i kvinnekombinert, og konkurransen har aldri vært så hard noen gang. Vi må derfor gjøre vår jobb for fortsatt å være best. Alle gutta som kom til start i Ruka tok World Cup-poeng, og normalt sett er alle de 11 gutta som er klare for Lillehammer gode nok for det samme, sier sportssjef Ivar Stuan.

Disse stiller for Norge i Lillehammer, menn:
Jarl Magnus Riiber, IL Heming
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Espen Bjørnstad, Byåsen SK
Jens Lurås Oftebro, IL Jardar
Espen Andersen, Lommedalens IL
Simen Tiller, Moelven IL
Kasper Moen Flatla, IL Jardar
Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF
Einar Lurås Oftebro, IL Jardar
Lars Halvdan Buraas, Hurdal IL
Lars Ivar Skårset, Søre Ål IL

Kvinner
Gyda Westvold Hansen, Nansen IL
Marte Leinan Lund, Tolga IL
Mari Leinan Lund, Tolga IL
Ida Marie Hagen, Haslum IF
Hanna Midtsundstad, Vaaler IF
Oda Leiråmo, Bossmo og Yttern IL
Thea Øihaugen, Gausdal Skilag

NIF-EPI03, 03