Hopp til innhold

Mari Leinan Lund, Marte Leinan Lund og og Gyda Westvold Hansen feirer med kake. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kombinertjentene får 10 World Cup-renn

– Dette er nok en milepæl for utviklingen, og er et nytt steg i riktig retning for sporten. Kombinertjentene har tatt steg for steg og gått gradene, og dette har vært viktig for utviklingen av sporten, forteller en fornøyd renndirektør for kombinert i Det internasjonale skiforbundet, Lasse Ottesen.

Verdens beste kombinertjenter ser frem til 10 renn i den andre World Cup-sesongen, ni flere enn debutsesongen i fjor (Ramsau desember 2020). I tillegg får Norges beste jenter flere nasjonale renn inkludert åpningshelga på Beitostølen i november og under NM i Harstad i mars. 

– Dette betyr enormt for kombinertjentene. Det er ingen tvil om at dette blir tidens sesong for kombinert. På herresiden ser terminlista bedre ut enn noen gang. Her har virkelig Det internasjonale Skiforbundet med renndirektør Lasse Ottesen i spissen gjort en fantastisk jobb for jentene, sier sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan.

Ikke nok med at det er på plass en fyldig World Cup-terminliste på kvinnesiden. Det er også på plass mange COC-renn, blant annet i Rena under OL. 

World Cup-åpningen skjer i Lillehammer første helga i desember. Deretter er det konkurranser i Otepää og Ramsau før jul. I Val di Fiemme er det klart for historiens første miksteam og fellesstart i World Cup-sammenheng. Kombinertjentene får én konkurranse i prøve-VM i Planica før World Cup-finalen i tyske Schonach i mars. 

– Jentene selv skal ha mye av årsaken til at dette går rekordraskt. Nivået på jentene internasjonalt er allerede høyt, og dette så vi blant annet under vinterens VM i Oberstdorf. Dette har vi også fått på plass takket være meget bra arbeid av våre nasjonale forbund som har bygget opp systemene sine rundt jentesatsingen. Norges Skiforbund har virkelig gått i bresjen for jentene, og skal ha endel av æren sammen med flere andre skiforbund. Ikke minst har vi også lært mye av kvinnehopp og disse har banet vei for kombinertjentene, mener Ottesen. 

Renndirektøren forteller at neste milepæl blir å få jentene inn på OL-programmet 2026 i Italia. Det kan skje allerede til våren 2022.

– Vi har systematisert satsingen på jentesiden mer enn noensinne etter at kombinert fikk både World Cup- og VM-øvelse på programmet. Satsingen foran denne sesongen er spisset på de tre jentene som tok trippelseier i VM, men vi har også flere spennende jenter på vei opp bak de tre på elitelaget. Vi ser veldig frem til en kjempespennende sesong, mener Stuan.

Se sak på fisski.com med lenker til terminlista kommende sesong.  

nif-epi04, 04