Hopp til innhold

Mari Leinan Lund, Gyda Westvold og Marte Leinan Lund etter 5 km kombinert for kvinner i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kombinert: Historisk VM-uttak

Trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund har fått grønt lys til VM av sportssjef Ivar Stuan etter siste ukes prestasjoner. I tillegg fikk Graabak grønt lys etter helgas verdenscuprenn i finske Lahti.

– Dette er et historisk VM-uttak. For første gang skal kvinnene konkurrere i kombinert, og vi ser veldig frem til dette. Denne kvinnetrioen er alle medaljekandidater i VM. Dette har de vist i helgas kontinentalcup og i verdenscuprennet i Ramsau før jul, sier Stuan. 

Det er fortsatt inntil to plasser ledige i den norske kvinnetroppen, mens det er inntil tre ledige plasser i mennenes tropp. Endelig VM-uttak kombinert blir avgjort i forbindelse med verdenscuprenn fremover.

VM-uttak 27. januar:
Gyda Westvold Hansen, IL Nansen
Mari Leinan Lund, Tolga IL
Marte Leinan Lund, Tolga IL
Jørgen Graabak, Byåsen IL

Tidligere uttak VM:
Jens Lurås Oftebro, IL Jardar
Jarl Magnus Riiber, IL Heming

NIF-EPI02, 02