Hopp til innhold

COC i Eisenerz

Mens det er verdenscup på hjemmebane skal det også være COC i Eisenerz, i Østerrike hvor Norge stiller med 11 utøvere på både kvinne- og herresiden.

COC er det øverste nivået for kvinnelige kombinertutøvere, men neste sesong blir det for første gang også verdenscup for kvinner, i tillegg skal de få delta i sitt første VM, som er i Oberstdorf neste år.

Kombinert er en krevende idrett, man skal ikke bare gå på ski, men også hoppe. Derfor har det aldri vært tusenvis av kombinertutøvere, likevel ser vi en stabil økning og positive tall innen sporten. Både på junior- og i Norgescupen har det aldri vært et høyere nivå enn nå. Jentene skal for første gang få være med til VM i Oberstdorf neste år og det er viktig for oss at de har samme muligheter og rettigheter som guttene, derfor jobber vi hardt med å legge til rette for det, sier sportssjef for kombinert Ivar Stuan

Norge stiller til start med følgende tropp i helgens COC:

Kvinner:
Gyda Westvold Hansen, Idrettslaget Nansen
Marte Leinan Lund, Tolga IL
Mari Leinan Lund, Tolga IL
Mille Moen Flatla, IL Jardar
Hanna Midtsundtstad, Vaaler IF 

Menn:
Simen Tiller, Moelven IL
Jakob Sæthre, Fossum IF
Lars Buraas, Hurdal IL
Aleksander Skoglund, Molde og omegn IF
Kasper Moen Flatla, Jardar IL
Emil Ottesen, Gausdal Skilag

NIF-EPI02, 02