Hopp til innhold

Jens tar steget opp til seniornivå

Siste års junior Jens Lurås Oftebro kom på pallen i junior VM i fjor og sikret seg der plass til verdenscupen i år, noe han har bevist at han er mer enn god nok for.

Bare 19 år gammel og ligger per nå på en fjerdeplass sammenlagt i kombinertverdenscupen.

–Det har gått over all forventning, jeg tok tre pallplasser allerede i starten av sesongen og var usikker på om jeg klarte å følge opp. Det har heldigvis gått bra og jeg har prestert hver helg, sier Oftebro.

Grunnen til at gjennombruddsesongen kom nå sier Jens at han har vært lite sykdom- og skadeplaget. 

–Før fjorårets sesong var jeg mye plaget med sykdom, men nå har jeg hatt en bra oppkjøring og god kontinuitet i treningen.

Før sesongen er over skal det være to renn på hjemmebane for kombinertgutta. Først i Trondheim, så i Holmenkollen litt senere.

–Jeg ser veldig frem til å hoppe i Granåsen, det er en stor bakke og jeg tror at det kan passe meg veldig bra. I tillegg har vi et sterkt lag som sammen kan få til gode resultater. Mens Holmenkollen blir helt klart hjemmebane for meg, jeg hoppet bra der i fjor og trives godt der.

I kombinert arrangeres junior-VM hvert år, i år er det lagt til Tyskland og Jens skal også stille der. 

–Det blir spennende å se hvordan jeg takler overgangen og presset fra en konkurranse og rett hjem til neste. Jeg har likevel veldig lyst å få med meg junior-VM, blant annet for å skaffe meg friplass i verdenscupen til neste sesong.

Det er ikke til å unngå å spørre hvordan det er å være på samme lag som storebror, noe Jens synes er veldig positivt.

–Det er en trygghet i å ha storebror på laget, vi trener- og bor sammen, så det er veldig fint å være på lag.

nif-epi04, 04