Hopp til innhold

Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak på Beitostølen i helga. (NTB)

Åtte utøvere til Ruka

Norges Skiforbund sender åtte utøvere til verdenscupåpningen i finske Ruka.

Etter helgas NM og sesongåpning på Beitostølen har sportssjef Ivar Stuan tatt ut troppen til verdenscupåpningen i finske Ruka. Det knytter seg imidlertid usikkerhet til Espen Bjørnstads deltakelse på grunn av at han kan bli pappa når som helst. Bjørnstads imponerte stort søndag med NM-gull, og avgjørelsen blir tatt i løpet av det næreste døgnet. Andreas Skoglund er klar som reserve om Bjørnstad velger å bli hjemme. 

Verdens beste kombinertutøver sist sesong, Jarl Magnus Riiber, er klar for verdenscupstart etter gull og sølv i helgas NM og sesongåpning på Beitostølen. Han får med seg bror Harald, Jørgen Graabak, brødrene Oftebro, Magnus Krog og Espen Andersen i tillegg til Bjørnstad eller reserven Skoglund.

Vinteren har meldt sin ankomst til Nord-Finland, og kombinerteliten er klare for tre konkurranser til helga. Det er i utgangspunktet tre individuelle renn i Ruka, men utøveren med den gule trøya etter søndagens renn er også vinner av Rukas minitour. Fredag er det klart for 1 hopp etterfulgt av 5 km langrenn, mens det lørdag og søndag er klart for tradisjonelle renn, 1 hopp etterfulgt av 10 km langrenn.

– Vi er fornøyd med sesongåpningen på Beitostølen, og vi er der vi skal være. Selv om det alltid knytter seg spenning til verdenscupstarten skal vi være med og kjempe i toppen. Vi ønsker å fortsette der vi slapp i fjor og beholde tronen som verdens beste kombinertnasjon, sier Ivar Stuan.

Disse stiller for Norge:
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jarl Magnus Riiber, IL Heming
Espen Bjørnstad, Byåsen SK
Einar Lurås Oftebro, IL Jardar
Jens Lurås Oftebro, IL Jardar
Harald Johnas Riiber, IL Heming
Espen Andersen, Lommedalens IL
Magnus Krog, Høydalsmo IL 

Reserve: Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF

nif-epi04, 04