Hopp til innhold

Jarl Magnus Riiber og sportssjef Ivar Stuan under VM i Seefeld (NTB scanpix)

Riiber klar for sesongdebut

Verdensmester Jarl Magnus Riiber (21) er klar til å måle krefter med verdenseliten i helgas sommer Grand Prix-finale i slovenske Planica.

Jarl Magnus Riiber leverte en fantastisk sesong sist vinter. Han ble blant annet dobbelt verdensmester, og han vant verdenscupen suverent. Nå er han klar sammen med elitelaget til å måle krefter i sommer Grand Prix-finalen i Planica. Riiber har hatt en fin sesongoppkjøring så langt. Nylig var han på en lengre høydeopphold med laget i USA.

– Sommertreningen har gått veldig bra. Jeg har fått trent det jeg har planlagt, og føler jeg har stabilisert meg mer i hoppbakken med det som fokus. Så gjenstår det å se om jeg får det ut i konkurranse i Planica. Nå har jeg ikke konkurrert siden Schonach i mars, så det kribler ekstra med å komme i gang. Men jeg tenker det blir veldig godt når man står på startstreken og er klar til å konkurrere. Jeg ser derfor frem til konkurransene i Planica, ogsåså får vi oppsummere etterpå hvordan det går, sier Riiber.

Sportssjef Ivar Stuan er spent på hva elitelaget kan prestere i Planica.
– Gutta har gjort en god jobb så langt i sesongoppkjøringa. Jeg forventer at vi er med og kjemper om pallplasseringer i Planica, men vi vil nok også oppleve varierende resultater. Vi er midt oppe i sesongoppkjøringa, men vi trenger også å få matchet oss med de beste, sier han.

I utgangspunktet var det elitelaget som skulle stille i Planica, mens utviklingslaget fikk sjansen i de første rennene. Harald Riiber har levert fine sommerkonkurranser så langt i 2019, og han vant blant annet Holmenkollen Skishow før ferien foran hele den norske eliten. Storebror Riiber ligger på 12.-plass i sammendraget i årets sommer Grand Prix foran finalehelga, og han får derme sjansen til å være med elitelaget i helgas renn.

Program Planica:
7. september, Planica: Individuelt renn
8. september, Planica: Individuelt renn

Norske deltakere, Planica:
Espen Dahlhaug Bjørnstad, Byaasen Skiklub
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jarl Magnus Riiber, IL Heming
Espen Andersen, Lommedalens IL
Einar Lurås Oftebro, IL Jardar
Jens Lurås Oftebro, IL Jardar
Harald Riiber, IL Heming

Mer om konkurransene i Planica på fisski.com 

NIF-EPI03, 03