Hopp til innhold

Espen Dahlhaug Bjørnstad (NTB scanpix)

Kombinert: Klare for «trippelen» i Chaux-Neuve

Fredag lørdag og søndag er det klart for et av årets høydepunkter, nyskapingen Nordic Combined Trippel i franske Chaux-Neuve.

Deltakerne skal kjempe om totalt 300 verdenscuppoeng, og vinneren fra trippelen tar med seg 200 verdenscuppoeng. Det skal totalt kjempes om 100 000 CHF i pengepremier til helga. «Trippelen» har tradisjonelt blitt arrangert i Seefeld, men i år er den flyttet til Chaux-Neuve på grunn av VM. Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber er klar for å kjempe om nye topplasseringer etter at han sto over to renn i Val di Fiemme i helga. For Riiber er «trippelen» ekstra viktig i år med tanke på kampen om verdenscupen sammenlagt.

- Kombinertsporten trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg. «Trippelen» er et stort høydepunkt for oss, og vi ser frem til tre spennende renn i helga, sier sportssjef Ivar Stuan.

Ett skihopp og fem kilometer prolog er innholdet i fredagens distanse i Frankrike. På startstreken lørdag får de 50 beste fra fredagens prolog starte. Her er distansen tradisjonell individuell gundersen (ett hopp og 10 km langrenn), men deltakerne tar med seg resultatene fra fredagens prolog. Det samme gjelder i søndagens jaktstart, men da skal deltakerne gjennom to skihopp og 15 km langrenn. I søndagens renn er det de 30 beste som får stille.

Disse stiller for Norge:
Espen Dahlhaug Bjørnstad, Byaasen Skiklub
Espen Andersen, Lommedalens IL
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jan Schmid, Sjetne IL
Einar Lurås Oftebro, IL Jardar
Jarl Magnus Riiber, IL Heming
Magnus Krog, Høydalsmo IL

Mer om rennene på fisski.com 

NIF-EPI03, 03