Hopp til innhold

Gyda Westvold Hansen (t.v.) (NTB scanpix)

Historisk medalje til Westvold Hansen

Gyda Westvold Hansen gikk inn sølv i historiens første junior-VM i kombinert for kvinner i finske Lahti. I lagkonkurransen ble det sølv til gutta.

Dette var første gang kvinnekombinert ble arrangert i VM-sammenheng. Hansen lå også på annenplass etter hoppdelen. I mål var hun 3,6 sekunder bak gullet.

– Dette var utrolig moro. Jeg er kjempefornøyd. Hoppingen gikk bra, og da var det bare å glede seg til langrennet. Heldigvis begynte det å snø, og det ble tyngre å gå. Da var lettere å gå bak for å henge på de andre, jublet sølvvinneren.

Marte Leinan Lund ble nummer 14, Thea Minyan Bjørseth og Hanna Midtsundstad ble nummer 17 og 18.

I klassen for menn ledet Jens Lurås Oftebro etter hopprennet, og kunne senere på dagen juble for en bronsemedalje. I mål var han 13,5 sekunder bak gullvinneren.  Det var god norsk laginnsats, og alle fire endte i topp ti. Andreas Skoglund ble nummer fem, Simen Kvarstad endte på syvendeplass, mens Kasper Moen Flatla ble nummer ni.


Jens Lurås Oftebro (t.h.)

Aleksander Skoglund, Kasper Moen Flatla, Jens Lurås Oftebro og Andreas Skoglund sørget for sølv i lagkonkurransen fredag. Det var Tyskland som vant foran Norge og Østerrike. Norge var med å prege lagkonkurransen gjennom hele rennet.

I det avsluttende rennet gikk Andreas Skoglund inn til en strålende bronsemedalje. Dermed ble beholdningen to sølv og én bronsemedalje i årets junior-VM. 

Sølv i lagkonkurransen.

NIF-EPI03, 03