Hopp til innhold

Jan Schmid (NTB scanpix)

Sju utøvere til Japan

Norges Skiforbund sender sju utøvere til helgas to individuelle renn i verdenscupen.

Det er en blanding mellom ungt og rutine som sendes til Hakuba. Helgas renn i Japan blir også internasjonal debut for Håvard Klemetsen som ansvarlig hopptrener for Norge i verdenscupen, mens Ole Martin Storlien har ansvaret for langrennsdelen. Både Mikko Kokslien og Magnus Moan fra elitelaget er klare for helgens verdenscuprenn etter at begge ikke stiller på startstreken i årets OL. Ellers er det flere av utøverne fra rekrutteringslaget som får sjansen til å måle krefter med verdenseliten.

OL-klare og annenmann i verdenscupen sammenlagt, Jan Schmid, stiller også på startstreken etter diskusjoner med trenerteamet, samt aksept fra de andre OL-klare utøverne. Opprinnelig var det meningen at hele OL-troppen skulle droppe Japan for en felles OL-samling, men ettersom Schmid ligger så godt an i verdenscupen sammenlagt gjorde han helomvending. Dette fikk han full aksept for i løpergruppa, samt i trenerteamet. Mellom Schmid og japanske Akito Watabe skiller det 45 poeng i verdenscupen sammenlagt foran helgas to individuelle renn i hjemmearenaen til Watabe. Og etter OL er det fortsatt mange poeng å kjempe om i verdenscupen sammenlagt. Aldri tidligere har Schmid vært på pallen sammenlagt i verdenscupen.

Disse stiller for Norge i Hakuba:
Magnus Moan, Byåsen IL
Sindre Ure Søtvik, Eldar IL
Harald Riiber, IL Heming
Jan Schmid, Sjetne IL
Mikko Kokslien, Søre Ål IL
Truls Johansen, Elverum Hopp
Espen Dahlhaug Bjørnstad, Byaasen Skiklub 

NIF-EPI03, 03