Hopp til innhold

Kick-off for kombinertjentene

Holmenkollen Skishow og oppstart for jenteprosjektet mot 2022

I helgen deltok kombinertjentene for første gang i Holmenkollen skishow. Vi er svært glad for at jentene fikk denne muligheten til å vise seg fram og konkurrere side om side med kombinertgutta og langrennseliten. Og for en dag det ble.

Til tross for at det fortsatt er tidlig i sommersesongene viste hopprennet at jentene har hatt fin utvikling i bakken. Det ble en tett startliste før langrennet. Anna Odine Strøm viste styrke både i bakken og sporet, ledet etter hopprennnet og vant langrennet til slutt etter tett kamp med Hanna Midtsundstad som endte på 2.plass. Veldig fint å se at Ida Marie Hagen er tilbake i kjent langrennsform etter sykdomsperiode, hun gikk seg opp til 3.plass. På de følgende plassene fulgte Thea Øihaugen, Gyda Westvold Hansen, Marte Leinan Lund, Mille Marie Hagen, Thea Minyan Bjørseth og Mari Leinan Lund. 

I tillegg til Holmenkollen Skishow benyttet jentene helga til oppstartssamling for sommertreningen. Ett av tiltakene NSF Kombinert gjennomfører for å styrke satsningen på jentene er å engasjere Jo Morten Hagen og Øivind Strøm som nasjonale trenerressurser. Jo Morten bidrar med kompetanse på treningsplanlegging og langrennsteknikk, Øivind har et ekstra ansvar for hoppdelen. Begge har lang erfaring i å trene jenter og får et overordnet ansvar for å følge jentene i deres utvikling mot OL i 2022.

Kombinert-modellen gjelder også for jentene, det er kvalitet på treningshverdagen som teller. De nasjonale trenerne samarbeider tett med teamtrenerne som har det daglige treningsansvaret for jentene. De nasjonale trenerne har også sammen med kvinnekoordinator Linda Svendsrud spesielt ansvar for å følge opp Prosjekt 2022 og sikre godt og tett samarbeid med NSF Hopp til beste for alle jentene som driver med hopp og kombinert.  I tråd med føringene fra FIS legges det til rette for at jentene som ønsker kan delta både i hopp og kombinert, et samarbeid som alle nyter godt av.

Vi står foran en svært spennende sesong med de første internasjonale konkurransene på seniornivå med tre COC-konkurranser. Blant annet på hjemmebane i Høydalsmo i januar. I tillegg har vi for første gang jenter som starter på kombinertlinje på videregående når Mille Moen Flatla, Marte Leinan Lund og Thea Øihaugen starter på Heimdal videregående i august. Dette betyr at Granåsen skiteam får en spesiell rolle i utviklingen av kvinnekombinert i Norge. Det er også veldig gledelig å se at alle teamene er representert med jenter på skishow i helga, det gror godt i kombinert-Norge.

Neste stopp i samlingsplanen for jentene er storsamlingen i Midtstua hvor det i tillegg til hoppfokus blir økter på rulleski med Jo Morten Hagen. Øktene med Jo Morten er for alle som ønsker - både gutter og jenter.

nif-epi04, 04