Hopp til innhold

Magnus Krog og Espen Andersen

Fem utøvere klare for VM

Norges Skiforbund har uttatt fem utøvere til årets ski-VM i finske Lahti.

31. januar:
VM-uttaket til komplementeres med minst én utøver til etter verdenscuprennene i Sapporo.

- Vi ønsker å prestere på topp som lag i Lahti. Målsettingen er å kjempe om medaljer i alle fire øvelser. Alle fire uttatte er friske i dag. Jørgen er i full trening i Trondheim, mens Espen, Magnus og Magnus blir igjen på samling i Seefeld frem til lørdag, forteller sportssjef Ivar Stuan.

Det har vært trøblete for kombinertlandslaget i årets sesong med skader og sykdom. Espen Andersen er eneste på laget som ikke har vært ute med sykdom, men de tre andre uttatte er friske og i full modus mot VM.

Det er to individuelle øvelser i Lahti, samt to lagøvelser.

- Alle er klare for å gjøre en kjempejobb frem mot VM. Med det potensialet vi har i dette laget så blir årets VM svært spennende for oss, sier Stuan.

11. februar: Mikko Kokslien fikk den femte og siste plassen til årets VM i Lahti etter tredje- og fjerdeplass i Sapporo i helga. Det var en tett kamp med Jan Schmid og Mikko Kokslien om den siste plassen, men landslagsledelsen bestemte seg lørdag for Kokslien etter den sterke innsatsen i Japan.

Disse er uttatt til Lahti 31. januar
Magnus Krog, Høydalsmo IL
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Espen Andersen, Lommedalens IL
Magnus Moan, Byåsen IL

Uttatt 11. februar
Mikko Kokslien, Søre-Ål IL

NIF-EPI01, 01