Hopp til innhold

Truls S. Johansen i tet

Seier og annenplass

Truls Sønstehagen Johansen klinket til med seier og annenplass i Høydalsmo i helga.

Resultater fra helgas COC-renn i Høydalsmo

Truls Sønstehagen Johansen Norge, gikk seirende ut av COC-konkurransen i Høydalsmo på lørdag. 25-åringen kom i mål ett sekund foran Lukas Runggaldier fra Italia og 2,8 sekunder før Lukas Greiderer fra Østerrike.


-Jeg trodde jeg hoppet for kort i bakken, men fikk plusspoeng på grunn av forholdene. Dermed ble det et taktisk løp i sporet. Det er alltid moro å gå i en gruppe med flere og kjempe om plassene. 

Det var fine forhold i hoppbakken men litt bakvind førte til at juryen var litt forsiktig med farten. Dermed uteble de store lengdene og mellom lederen etter hopprennet, Martin Fritz fra Østerrike og nummer 15 Lukas Runggaldier, skilte det bare 58 sekunder.

- Jeg har ikke hoppet så godt de to siste ukene, men her i Høydalsmo har jeg klart å få på plass de siste brikkene i puslespillet og gjorde en bra konkurranse i dag. Da var det bare å gjøre det jeg kunne i sporet og se hvor langt opp jeg kunne komme. Til slutt endte jeg på podiet, sier en fornøyd Runggaldier.

Martin Fritz, som til slutt endte på en fjerde plass, holdt unna i sporet i 2 av 5 runder. På tredje runden ble han derimot tatt igjen av forfølgerne bak. Også landsmannen Greiderer ble til slutt for sterk for Fritz og kapret den siste plassen på podiet. Den samme plasseringen Greiderer fikk i Høydalsmo i fjor.

- Tatt i betraktning den dårlige hoppingen i går, er jeg veldig fornøyd med dagens tredje plass. Jeg hadde gode ski og taktikken stemte, så nå bare gleder jeg meg til konkurransen i morgen, sier Lukas Greiderer

Truls Sønstehagen Johansen vant også COC-konkurranser i Høydalsmo i 2013 og 2015.

Fransk seier
Hugo Buffard fra Frankrike vant søndagens COC-konkurranse i Høydalsmo. Franskmannen startet som nummer 40 i sporet, 1minutt og 55 sekunder bak lederen etter hopprennet, Sindre Ure Søtvik fra Norge, men overrasket alle med et forrykende langrenn.

- Det er utrolig. Jeg trodde ikke jeg kunne vinne i dag, men jeg er i god langrennsform, Sier Buffard. Etter den 4 av i alt 5 runder så jeg at det ikke var veldig langt fram til ledergruppen, og bestemte meg for å prøve.

Hugo Buffard ble diskvalifisert i utstyrskontrollen i hoppbakken på lørdag. Franskmannen kom sterkt tilbake i dag, selv om han mener selv han mener hoppingen ikke er stabil.

Lørdagens vinner, Truls Sønstehagen Johansen fra Norge, gikk inn til en andre plass. Han gikk ut 51 sekunder bak i sporet, og var svært overrasket over å bli slått av franskmannen på målstreken med over ett minutt dårligere langrennstid.

- Det har vært en fin helg for meg med førsteplass i går og andreplass i dag. Jeg trodde virkelig jeg skulle klare å vinne i dag også, men på mållinjen så jeg plutselig et fransk ben, og kunne nesten ikke tro det, sier Johansen.

- Jeg trodde virkelig ikke Buffard var mannen å se opp for i dag, siden han lå over ett minutt bak meg i sporet, smiler nordmannen.

Mannen som ledet etter hopprennet i går, Martin Fritz fra Østerrike, gikk et mye bedre langrenn søndag, og kapret den siste plassen på pallen. Fritz startet som nummer fem, 31 sekunder bak i sporet og også han ble overrasket over å bli forbigått av nummer 40.

- Jeg var veldig skuffet i går over ikke å klare å holde følge med ledergruppen helt inn. I dag derimot gikk det mye bedre, selv om jeg hadde vanskelig med å tro det da jeg så Buffard komme med startnummer 40. Det er galskap, sier den blide østerrikeren.


Dugnadsgjengen i Høydalsmo legger ned en stor frivillig innsats år etter år.


Jenter også på plass i Høydalsmo. Her ser vi Mari Leinan Lund og Mille Moen Flatla. 

NIF-EPI02, 02