Hopp til innhold

Kristian Hammer (t.v.), Bjørn Kåre Ingebrigtsen, Peder Sandell og Ivar Stuan

Hammer ny landslagssjef

Et nytt trenerteam for kombinertlandslaget er klart.

Kristian Hammer (40) gjør comeback som landslagssjef, Peder Sandell blir ny landslagstrener, mens Bjørn Kåre Ingebrigtsen fortsetter som hovedtrener. 

En ny trio er klar for å løfte kombinertlandslaget til nye høyder. Selv ga Hammer seg etter den suksessrike OL-sesongen i Sotsji for to år siden, men er tilbake i sjefsrollen foran VM-sesongen i Lahtis. Ambisjonene for kombinertlandslaget er store foran de kommende mesterskapsårene med VM i Lahti neste år, OL i Pyeongchang 2018 og et nytt påfølgende VM i Seefeld i 2019 som de store høydepunktene. Bjørn Kåre Ingebrigtsen fortsetter som hovedtrener for landslaget. Ny i trenerteamet er Peder Sandell. Han går inn som landslagstrener. Sandell har vært hovedtrener for kombinert i Kollenhopp de siste årene, mens Ivar Stuan ble tidligere i våres ansatt som ny sportssjef. Dermed er hovedpersonene i støtteapparatet på plass foran den kommende mesterskapssesongen.

- Vi har fått på plass et fantastisk støtteapparat. Nå skal det meste ligge til rette for at vi har utøvere som skal være med å kjempe om VM-gull i de finske skoger til vinteren. Det vi prioriterer mest med denne løsningen, er trenere som er med elite utøverne i det daglige, og samtidig ser koblingen mot temaene som vi rekrutterer fra. Vi ønsker et enda tettere samarbeid med Olympiatoppen og spesielt inn mot hopp. Dette skal vi lettere får til med denne løsningen, sier en optimistisk Stuan, som formelt starter opp 1. august i sportssjefrollen.

Kristian Hammer legger ikke skjul på at har blitt fristet av Stuan til å gjøre comeback som landslagssjef.

- Ivar har fått på plass et kjempespennende team, og jeg gleder meg ekstra til å samarbeide med ham og resten av trenerteamet. Jeg tror det har vært greit å være på utsiden et par år, men at det er greit å komme tilbake nå. Jeg har både familie og mine nærmeste rundt meg som backer meg opp for at jeg skal gå på en ny periode med full motivasjon. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, sier Hammer.

Peder Sandell får også opprykk i trenerrollen. Selv har han blant annet trent stortalentet Jarl Riiber siden han var 12 år i Kollenhopp, men skal fra kommende sesong følge han daglig opp på landslaget, samt følge opp andre utøvere. Sandell ser veldig frem til å samarbeide med det nye trenerteamet og det nye landslaget. 

Landslagsuttak i kombinert er forventet klart i starten av mai.

NIF-EPI01, 01