Hopp til innhold

Norsk jubel i Høydalsmo

Det ble norsk jubel og trippel østerrisks under helgens COC-konkurranser i Høydalsmo. Også jentene konkurrerte i et historisk renn.

Mens resten av Europa preges av snømangel, lavet snøen ned under helgens COC-konkurranser i Høydalsmo. Lørdag ble en norsk jubeldag da Espen Andersen fra Lommedalen IL gikk inn til seier, 2.8 sekunder foran mannen som ledet etter hopprennet, Franz Josef Rehrl fra Østerrike. Franskmannen Maxime Laheurte gikk inn til bronse.

- Jeg er litt overrasket over det gode resultatet, fordi det var mange sterke utøvere med i dag. Men jeg vet jo at alt kan skje når det drar seg mot en massespurt, sier Andersen.

Tross snøværet var det likevel fine forhold i bakken, og hyppig bruk av prøvehoppere holdt sporet rent og forholdene jevne. Andersen lå på en femte plass etter hoppingen, og gikk ut 28 sekunder bak Rehrl. Østerrikeren holdt unna for forfølgerne i én runde, men allerede på andre runde hadde det dannet seg en ny tetgruppe med blant andre norske Andersen. Han lå lenge bakerst i denne gruppen, men på siste runde gikk han opp i tet og dro fra de nødvendige sekundene på den siste kilometeren.

- Jeg hadde et sterkt og taktisk godt løp i dag. Jeg lå lenge bak, men gikk opp i tet på den siste runden. Derfra og inn handlet det bare om å holde seg foran, sier Andersen.

Franske Maxime Laheurte konkurrerer vanligvis i World Cup, men måtte se seg slått av to unge COC-løpere lørdag. Han var likevel godt fornøyd med å få gå renn i Norge etter en sesong som så langt har vært preget av flere avlysninger.

- Det var gode forhold i bakken, og vi hadde en fin fight i sporet. Det ble et veldig taktisk løp, men det liker jeg, sa Laheurte. 

Søndag var det duket for en ny konkurranse og da var Østerrike helt suverene og kapret de fire første plassene på resultatlista. Rehrl fikk revansjert lørdagens andreplass og vant søndagens renn. Også denne gangen gikk han ut med startnummer en etter hopprennet, men denne - gangen holdt det helt inn.

- Dette var en veldig bra konkurransehelg for meg, og i dag håpet jeg virkelig på å vinne. Jeg og Martin Fritz hadde et godt forsprang på de sterke langrennsløperne bak, men vi snakket sammen og pushet hverandre, sier Rehrl.

De to østerrikerne gikk ut henholdsvis 22 og 24 sekunder foran Audun Hokholt og Tomas Kjelbotn fra Norge.

- Det var en veldig bra dag for meg også og vi hadde gode ski, men Franz-Josef var raskere enn meg i sporet. Neste gang tar jeg han, sier Fritz.

Også de norske jentene konkurrerte i helgen. Thea Øihaugen vant historiens første COC-renn for jenter foran Karoline Bjerkeli Skatvedt. 

Her kan du se fulle resultatlister fra helgens renn: 
Lørdag 
Søndag

nif-epi04, 04