Hopp til innhold

KK-samling med sommermesterskapet

Seier til Jarl Magnus Riiber foran Jørgen Graabak i lørdagens supersprint. Håvard Klemetsen vant sommermesterskapet.

Program KK-samling aldersbestemte, juniorer og seniorer

Omtale 20. september
Håvard Klemetsen vant
Omtale 19. september:
Jarl Magnus Riiber (17) vant supersprinten foran Jørgen Graabak i praktæret i Lillehammer sentrum lørdag ettermiddag.

Lørdag trakk kombinerteliten fullt av folk til jernbanegata i Lillehammer. Det er tradisjon med supersprint i Lillehammer når kombinertkomiteen arrangerer det årlige samlinga som avsluttes med sommermesterskapet søndag. Kombinerttalentet på 17 år fra Heming var best av alle og vant sprinten. Riiber var klart best og raskest i 200-metersprinten i alle heatene. Først vant han prologen. Deretter vant han 1/16-finalen, kvartfinalen, semifinalen og finalen.

- Jeg prøvde å disponere kreftene, men måtte dra til i flere av heatene. I fjor hadde jeg også beste prologtid, men datt i kvartfinalen. Herlig å finne sprinten med mye folk på plass, sier Riiber.

Han har tradisjonelt sin store styrke i bakken i kombinertrenn, men Riiber viste lørdag at han absolutt har gode avslutningsegenskaper i sporet. Det er godt å ta med seg inn mot vinteren. 

Det er også gledelig for alle at den dobbelte OL-mesteren, Jørgen Graabak, er tilbake med startnummer på brystet. Graabak er tilbake i god trening. Han er med kombinertlandslaget på samlinga som pågår parallelt med konkurransene i helga.
- I dag ser vi at Jørgen fortsatt har tempoet i kroppen. Til tross for en annerledes sesongoppkjøring, viser han seg fortsatt blant de aller raskeste i dag, sier sportssjef Sverre Rotevatn.
Graabak er riktignok ikke tilbake i full konkurransemodus. Han står over sommermesterskapet søndag.

Harald Riiber, Jarl Magnus sin bror, ble nummer tre i supersprinten, mens Magnus Krog tok fjerdeplassen.

Forhåndssak
Det er klart for den tradisjonelle KK-samlinga (kombinertkomiteens samling) i helga med blant annet supersprrint i Lillehammer sentrum lørdag og sommermesterskapet søndag.
Kombinertkomiteen arrangerer KK-samlingen, nok en gang. Dette året med noen tilpasninger grunnet ombygging av K-90 på Lillehammer.

Junior og senior

K-90 på Lillehammer er under ombygging til Ungdoms-OL, så hoppingen for de eldste juniorene og seniorene blir i K-120 på Lillehammer. Norges Skiforbund har de siste årene åpnet opp for 15-16 åringer under lørdagens supersprint og søndagens sommermesterskap. Dette blir det noen endringer på i år, men vi føler at alternativet er vel så bra.

Aldersbestemte klasser og juniorer
I utgangspunktet var det ikke tenkt noe opplegg rundt aldersbestemte klasser, men Høstlekene på Raufoss arrangeres samme helg, så for de som ønsker kan man hopp hopprenn der lørdag, og slutte seg til KK-samlingen lørdag ettermiddag under fagkvelden og langrenn søndag.

For aldersbestemte klasser og de yngste juniorene har vi valgt å åpne opp for deltagelse under Høstlekene på Raufoss lørdag 19. september. Dette er et hopprenn i K-60, og som vil legge grunnlaget for langrennet på Natrudstilen/Birkebeineren skistadion søndag 20. september hvor juniorer og elite er på plass.

Det vil si at løperne deltar i hopprennet på Raufoss, og resultatene fra den første omgangen blir tellende for langrennet søndag.

Påmelding til Høstlekene gjøres gjennom linken under:

Høstlekene

Invitasjon Høstlekene PDF

Klasseinndeling (basert på klassene i Høstlekene):
NC C gutter og jenter (forbeholdt de juniorene som ikke hopper k-120): 10 KM
RC A gutter og jenter: 5 KM
RC B gutter og jenter: 3 KM

nif-epi04, 04