Hopp til innhold

Jentene og guttene er klare for renn i helga.

Oberstdorf, kvinnekombinert

Sterk annen- og tredjeplass til Hanna i helga.

Alt om rennene på fisski.com


Hanna Midtsundstad imponerte med annen- og tredjeplass.

Det er ett år siden tidens første FIS-renn i kombinert ble arrangert i tyske Oberstdorf. Fredag og lørdag er det klart for nye renn med seks norske jenter på startstreken. 
Parallelt foregår også den andre internasjonale samlinga i FIS-regi for både gutter og jenter med totalt 90 deltakere, samt så er det sommer Grand Prix-renn for de beste mennene. I helgas konkurranser har Norge med også seks utøvere i gutteklassen.

Tidligere år har samlinga kun vært for gutter, men det var i fjor at jentene fikk innpass for første gang. 40 jenter er med på FIS sin andre samling med renn i tyske Oberstdorf som avsluttes med konkurranser i helga. I fjor var det 30 jenter fra syv nasjoner. I år er det 10 jenter flere med, samt to nye nasjoner. Fra Norge er det seks jenter med fra seks forskjellige klubber i Norge.

- Denne økningen er kjempebra. Vi ser også at nivået er blitt høyere. Dette er en gledelig utvikling, sier sportssjef Sverre Rotevatn.

I vinter ble også tidenes første FIS-renn for jenter arrangert i Granåsen. Dette kombinerteventyret kan bli starten for jentene med flere internasjonale konkurranser som tilslutt kan endte i at også jentene får junior-VM og andre internasjonale konkurranser om noen år på lik linje med gutta.

I Norge har det i mange år vært aldersbestemte jenteklasser i kombinert, men ikke noe organisert miljø ettersom tilbudet har uteblitt i junior og senior sammenheng. Norge har vært en sterk pådriver av kvinnekombinert internasjonalt, og bidrar aktivt for å etablere et samling- og rennprogram i FIS-regi. Det siste året har også FIS vært en stor pådriver for å få organisert jentekombinert.

Det er to kombinertklasser for jentene i Oberstdorf.

Disse stiller for Norge, jenter
Hanna Midtsundstad, Vaaler IF
Ida Marie Hagen, Haslum IL
Karoline Bjerke Skatvedt, Trøgstad Skiklubb
Thea Øihaugen, Gausdal Skilag
Gyda Westvold Hansen, IL Nansen
Mari Leinan Lund, Tolga IL

Gutter
Endre Strypet, Tolga IL
Andreas Ottesen, Gausdal Skilag
Trym Brandsegg Lein, Byåsen IL
Iver Olaussen, Byåsen IL
Sebastian Østvold, Lensbygda SK
Brage Buseth Hammerstad, Haslum IL

NIF-EPI03, 03