Hopp til innhold

Jørgen Graabak. Her fra VM i Falun. (NTB Scanpix)

Mister mye sesongoppkjøring

Jørgen Graabak (24) sliter fortsatt med belastningsskaden i lårmuskulaturen.

Under verdenscuphelgen i Val di Fiemme 31. januar og 1. februar tok Graabak med seg to strake seiere, og alt så perfekt ut foran årets VM i Falun. Men sånn ble det ikke. I lengre tid har 24-årigen fra Byåsen IL holdt skaden i lårmuskulaturen i sjakk, men rett før VM i Falun fikk dobbelte OL-mesteren fra Sosji føling med skaden igjen. Etter VM valgte han derfor å avslutte konkurransesesongen. Graabak har allerede mistet mye av oppkjøringa i inngangen til 2015-2016-sesongen, og den siste tiden har han også vært gjennom flere undersøkelser og tester. 

- Resultatene er ikke optimale. Prognosene tilsier at jeg vil være tilbake i trening tidligst i september. Det vil si et skadeavbrekk på seks måneder. Dette er selvfølgelig en tøff situasjon, men er realiteten. Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe knallhardt hver eneste dag for å komme tilbake, sier Graabak.

Sportssjef Sverre Rotevatn føler med Graabak, men håper og tror at han kommer for fullt tilbake i høst.
- Det viktigste nå er at Jørgen blir 100 prosent skadefri, og at han kommer tilbake i full trening. Jørgen er den løperen på landslaget som har trent mest de siste årene, så han har en veldig solid treningsbase i bunn. Denne basen er god å ha i situasjoner som denne, sier han.

 

NIF-EPI01, 01