Hopp til innhold

Kvinnekombinert viktig for FIS

Utvikling av kvinnekombinert er blant de viktigste sakene for FIS.

Under høstmøtet i Zürich ble utviklingen av kvinnekombinert diskutert videre i kombinertkomiteen i FIS. I 2017-2018-sesongen planlegges første kontinentalcup (COC). Allerede er det interesserte rennarrangører og det kan også åpnes opp for COC-renn allerede sesongen 2016-2017 om det skulle være interesserte arrangører. I 2018-2019-sesongen planlegges historiens første junior-VM for kvinnekombinert. Regler for en første utgave av Youth Cup (jenter og gutter) kommende vinteren ble bekreftet. Jentene kommer til å ha flere konkurransemuligheter enn tidligere i vinter.

- Det har aldri vært så mange jenter med noen gang, og vi ser at jentene er veldig utålmodige. Dette er kjempepositivt. Alt taler nå for at jentene kan se frem til tidenes første junior-VM om noen år, sier Paul Einar Borgen i kombinertkomiteen. 

I årets sommer Grand Prix var meterverdien i bakken økt fra 1,5 til 1,8. Hovedideen bak dette er å balansere disiplinene av kombinertsporten. Dette systemet kommer også til å bli benytta i vinterens verdenscup. Under FIS-kongressen i Mexico I juni skal regelendringen evalueres videre ettersom konkurranseformen kun har vært testa i noen renn i sommer. Regelendringen gjør at kombinertutøvere med ekstra ferdigheter i bakken kan bli premiert bedre til vinteren. 

Under møtene i Zürich ble også kalenderne for de kommende sesongene diskutert. Verdenscupen i vinter avsluttes allerede i slutten av februar, men i 2016-2017-sesongen planlegges det verdenscupfinale på en mer normal årstid, nemlig 18.-19. mars i Tyskland.

Mer om møtene på fisski.com

nif-epi04, 04