Hopp til innhold

Håvard Klemetsen (NTB Scanpix)

I rute foran sesongstarten

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigstsen er svært optimist under en måned foran sesongstarten på Beitostølen.

Etter 11 dager i tyske Oberhof, sesongens viktigste samling, er laget godt i rute foran sesongstarten.

- Vi fikk gjennomført alt som planlagt, totalt 20 treningsøkter i løpet av 11 dager. Underveis måtte vi endre på noen økter i bakken på grunn av vind, men vi har nesten hatt en perfekt samling i Tyskland. Denne lange samlinga er viktig med tanke på sesongen som helhet. Laget har gjort en solid jobb i sesongoppkjøringa, og gutta har en god basis i bunn treningsmessig, sier Ingebrigtsen.

Ikke bare landslaget var på plass i Oberhof, men også Granåsen Skiteam og Kollenhopp var på plass i den tyske skimetropolen. På det todagers lange testrennet med både hopping og langrenn var det med 20 utøvere. Under samlinga ble det også gjennomført noen økter i skitunnelen i Oberhof.

Hovedtrener Ingebrigtsen gir ekstra skryt til veteranen Håvard Klemetsen. Han vant denne ukes testrenn over to dager. Klemetsen vant også nylig sommermesterskapet.

- Når man har gjort all alle feil som er mulig opp gjennom årene, så må man en eller annen gang lære av dem. Det har gått opp et lys underveis, bekreftet Klemetsen på skiforbundets kickoff tidligere denne uka.

Unggutten Jarl Riiber ble nummer to i testrennet. Unggutten har virkelig tatt et positivt steg i sesongoppkjøringa så langt.

- Jarl ypper seg mer og mer mot de etablerte. I tillegg til å være blant de beste i bakken, er han blitt sterkere i sporet, sier Ingebrigtsen.

Jørgen Graabak var også med på hele samlinga. Bjørn Kåre Ingebrigtsen forteller at pilene peker oppover for ham etter at han har vært ute med skade i flere måneder.

Neste samling er på snø i månedsskiftet oktober/november for laget. Frem til da kommer landslagsutøverne til å trene med teamene med et par unntak. Håvard Klemetsen og Magnus Moan kommer nemlig til å prioritere høydesamling med langrennslandslaget i Val Senales. På Sjusjøen får de andre på kombinertlandslaget muligheten til å prøve ski utendørs for første gang i sesongoppkjøringa.

Testrenn kombinert over to dager denne uka
1) Håvard Klemetsen, 243,5 (poeng), 2) Jarl Magnus Riiber 236,5, 3) Mikko Kokslien 236,0, 4) Magnus Moan 234,7, 5) Jan Schmid 223,5, 6) Thomas Kjelbotn 222,5, 7) Jørgen Graabak 211,7, 8) Magnus Krog 207,5.