Hopp til innhold

Jan Schmid (NTB Scanpix)

Ni utøvere til Val di Fiemme

Norges Skiforbund har tatt ut ni utøvere til helgas World Cup-renn i Val di Fiemme.

Det er renn i Italia fredag, lørdag og søndag. Dette er også siste World Cup-helg foran årets VM i Falun. COC tar en konkurransepause på to uker på grunn av junior-VM i Almaty neste uke. Derfor sender sportssjef Sverre Rotevatn en ekstra stor tropp til den siste viktige World Cup-helga før VM.

- Magnus Moan kommer rett fra høydeopphold, mens Håvard Klemetsen kun prioriterer søndagens renn på grunn av VM-forberedelser. Magnus Krog er friskmeldt etter at han reiste hjem fra Seefeld. Det blir også spennende å se Jørgen Graabak igjen etter at han har hatt en lengre treningsperiode i Trondheim, sier Rotevatn.

Truls Sønstehagen Johansen er kvalifisert til rennene etter at han har gått inn en kvoteplass i COC for Norge. I de siste COC-rennene har Norge vært fullstendig overlegne. Rotevatn er derfor ekstra spent på hva Johansen kan prestere i den italienske dalen til helga.

Fredag og søndag er det individuelt renn, mens det er teamsprint lørdag i Val di Fiemme.

Mandag 2. januar kl. 09.00 blir VM-laget offentliggjort. 

Disse reiser til Val di Fiemme
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Magnus Krog, Høydalsmo IL
Mikko Kokslien, Søre Ål IL
Håvard Klemetsen, Kautokeino IL (går kun søndag)
Jan Schmid, Sjetne IL
Thomas Kjelbotn, Bardu IL
Magnus Moan, Byåsen IL
Espen Andersen, Lommedalens IL
Truls Sønstehagen Johansen, Elverum Hopp

Følg saken på fisski.com 

nif-epi04, 04