Hopp til innhold

Jan Schmid

Den norske troppen befinner seg i Japan, klare for nye øvelser i verdenscupen. Schmid gleder seg til helgen.

Til helgen er det klart for et veldig spennende verdenscuprenn. For første gang på 9 år er vi tilbake i Sapporo i Japan og hele kombinerteliten er på plass. Vi har tatt en prat med Jan Schmid om minner fra Japan og forventningene til helgens renn.  

Du dro rett fra Seefeld til Sapporo. Hvordan har du brukt de siste dagene på å lade opp til helgens renn?

Vi fikk slappet av litt på morgenen mandag, før vi startet reisen mot Sapporo før lunsj. Nå har vi akkurat kommet frem, knapt 30 timer senere, så det har ikke blitt mye tid til å lade opp enda. Heldigvis får vi en rolig onsdag, for å trene litt spenst og ellers bare slappe av og lade batterier.

Hvilke forventninger har du til helgen?

Jeg synes formen var veldig bra i Seefeld, og gjorde nok en av mine bedre konkurransehelger på veldig lenge der. Jeg tar med meg mye selvtillit i bagasjen hit, og forventer å være med å kjempe i toppen. Jeg forventer også å kose meg litt, og bruke tiden mellom slagene som en liten «ferie» i en veldig annerledes kultur. Det blir nesten en måned på reisefot før jeg kommer hjem, så jeg håper denne turen gir mer energi enn den tar.

Sist det var renn her var i 2006. Hva er ditt beste minne herfra?

Jeg var her som reserve under VM i 2007, og fikk kjørt mye arrangørtransport og sett på kombinertrenn. Det var nok det kjedeligste minnet herfra. Det beste minnet må være den første turen min hit, med det sveitsiske laget, i 2004. Husker jeg synes det var stort og nytt å konkurrere på andre siden av kloden.

Hvem tror du blir dine største konkurrenter til helgen?

Eric Frenzel vant 3 av 3 renn i Seefeld, så han blir det nok vanskelig å slå også denne helgen. I tillegg har Watabe hjemmebane, noe han sikkert håper å utnytte. Og så er det jo et par nordmenn med hit, som kan slå bra fra seg.

Hva liker du aller best ved denne plassen?

Det beste er nok at det er den ene helgen i sesongen hvor vi befinner oss i en totalt forskjellig kultur fra den vi lever i de 51 andre ukene i året. Alt er litt annerledes