Hopp til innhold

Håvard Klemetsen

Klemetsen er sugen på en ny topplassering i Seefeld trippelen. Vi har tatt en prat med han før et av sesongens høydepunkter.

Til helgen er det klart for et av sesongens store høydepunkter. Denne konkurranseformen ble for første gang gjennomført i fjor, og går over tre dager. Vi har tatt en prat med Håvard Klemetsen som kom på 2. plass under historiens første Trippel i fjor.
 
Dere dro rett fra Chaux-Neuve til Seefeld, hvordan har du brukt de siste dagene på å forberede deg til helgens renn?
- De siste dagene er brukt til å komme oss til Seefeld som er en rimelig lang reise. Komme på plass her og trene lett for å få tilbake energien og overskuddet som trengs for 3 tøffe konkurransedager som venter.
 
Du kom på 2. Plass under historiens første Trippel i fjor, hvilke forventninger har du til helgens renn?
- Fjorårets trippel var en veldig bra helg for meg, jeg forventer ikke å kunne kopiere dette, men tror absolutt det er mulig hvis jeg har marginene med meg og har en god helg både fysisk og mentalt. Jeg vet hva som må til og hvor nivået ligger, så da gjelder det bare å gi gass å slippe håndbrekket - så får vi se hva det holder til, jeg gleder meg hvertfall.
 
Det blir forhåpentligvis 3 renn på 3 dager, gjør man noen andre forberedelser i forkant av et sånt type event?
- Ikke de største forskjellene, men man er litt ekstra opptatt av å være på pluss-siden før helga både mentalt gjennom avkobling og fysisk gjennom å trene litt kortere økter for å sikre overskudd til en tøff anstrengelse. Det som er helt sikkert, er at man må i kjelleren hvis man skal på pallen!
 
Hva er ditt beste mine fra Seefeld?
- Jeg har mange gode minner fra en veldig indyllisk plass. Mange fine treningsturer og alpinturer i fantastisk natur. Men hvis jeg skal velge en spesiell helg her, så må det nok bli fjorårets flotte opplevelse i selve konkurransene. Hadde mye familie, sponsorer og venner til stede, og da blir det ekstra morsomt å levere solide prestasjoner.
 
Hvem tror du blir dine største konkurrenter denne helgen?
- Frenzel som vant her i fjor blir nok en hard nøtt også i år, i tillegg trur jeg Akito Watabe kan få en bra helg. I tillegg har vi mange på det norske laget som jeg både håper og trur vil være med å kjempe i toppen.
 
Hva liker du aller best med denne plassen?
- Det aller beste med Seefeld er naturen, de korte avstandene, den kompakte og fine arenaen med hopp og langrenn på samme sted kun en kort spasertur fra sentrum. Folk er trivelig og avslappet og det er mange muligheter for folk som liker aktiv ferie. Seefeld er i utgsngspunktet en turistplass med enormt mange flotte hotell, et sted jeg absolutt kan anbefale for folk som liker storslått natur og høye fjell - gjerne kombinert med en helg med kombinert.
 
Hva gleder du deg aller mest til denne helgen?
- Jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å konkurrere, det er noe av det morsomte jeg vet. Måle krefter mot de beste i verden. Liker man ikke det som toppidrettsutøver, så har man valgt feil yrke. I tillegg ser jeg veldig fram til å få besøk av min nærmeste familie. Vi er veldig lenge på tur på denne tiden av året, og da er det alltid veldig artig å få litt tid sammen med de nærmeste. Det gir påfyll på den mentale energitanken som er utrolig vikitg under en hektisk konkurranseperiode.

NIF-EPI02, 02