Hopp til innhold

Sindre Ure Søtvik (NTB Scanpix)

Seier til Truls i Høydalsmo

Seier og pallplasser på hjemmebane.

Resultater på  fisski.com

Truls Sønstehagen Johansen gikk til topps i lørdagens renn.


Truls Sønstehagen Johansen

Omtale lørdag
Tett snødrev og vind, gjorde det umulig å gjennomføre hopprenn i Høydalsmo i dag. Etter å sluppet utfor om lag halvparten av utøverne, måtte juryen krype til korset og avlyse. Dermed måtte man ty til gårsdagens PRC for å få gjennomført konkurransen. I sporet var det en sterk langrennsløper fra Norge som viste seg best. Truls Sønstehagen Johansen gikk ut som nummer 11, 46 sekunder bak vinneren av hopprennet, Wolfgang Boesl fra Tyskland, men allerede på den andre runden gikk nordmannen opp i tett. En ledelse han aldri ga fra seg, selv om forholdene gjorde det spesielt tungt å ligge først i løypa.
- I dag var det hardt. Jeg måtte gå alene store deler av løpet, og det var vanskelig i snødrevet. Nå håper jeg på en plass i  verdenscuppen etter rennet i Falun neste helg, sier Johansen.

Selv om det var en nordmann som gikk seirende ut, ble det også en stor dag for Østerrike. 19 år gamle Paul Gerstgraser gikk et meget sterkt langrenn og gikk seg opp fra en 16 plass etter hoppingen. I mål var unggutten bare 6 sekunder etter Johansen.
- Jeg er veldig fornøyd med andre plassen. Truls var den sterkeste i dag, sier Gerstgraser, som også han håper på en snarlig plass blant de aller beste.
- Neste helg er det verdenscup i Seefeldt, og det hadde vært veldig moro å få gå foran hjemmepublikummet. Også de neste to plassene ble besatt av østerrikere. Sepp Scneider kom på tredje og Tobias Kammerlander kom på fjerde.
- Det var et greit langrenn, men unggutten Paul var raskere enn meg på slutten, sier Sepp Schneider.


Omtale søndag
Det ble en stor helg for 19 år gamle Paul Gerstgraser i Høydalsmo. Lørdag gikk han inn til en andreplass, men søndag knuste han konkurrentene på siste runden fikk dermed æren av å stå øverst på seierspallen. Nærmest kom to nordmenn, Espen Andersen og Gudmund Storlien, knappe 5 sekunder bak.

Den unge østerrikeren la grunnlaget for seieren i hoppbakken. Etter at hoppingen måtte avlyses i går på grunn av snø og vind, var det helt andre forhold løperne kunne våkne opp til i dag. Med en liten, men stabil trekk inn i bakken, var det jevne, fine forhold. Juryen tok likevel ingen sjanser og avviklet konkurransen på rekordtid, uten prøveomgang.
De som taklet det best var en norsk trio. Christian Ingebrigtsen gikk først ut i sporet, men bare 2 sekunder foran Gudmund Storlien og 8 sekunder foran
Espen Andersen. Gårsdagens toer, Paul Gerstgraser fra Østerrike, var derimot ikke langt bak. Bare 18 sekunder måtte den sterke langrennsløperen ta igjen på ledene Ingebrigsen.
- Jeg er i kjempeform fortiden og er veldig fornøyd med hoppingen. Jeg visste faktisk ikke at jeg kunne hoppe så langt i denne bakken, sier den sympatiske unggutten fra Østerrike.
Allerede på den første runden hadde Gerstgraser tatt igjen de tre nordmennene og derfra og inn koste han seg litt bak og slo ikke til før på siste runden. Da var Christian Ingebrigtsen for lengst hektet
av, men heller ikke Espen Andersen eller Gudmund Storlien klarte å henge med helt inn.
- Det var mye vind når vi gikk langrenn og det ble et veldig taktisk løp, men til slutt var det jeg som var sterkest. Dette er veldig gøy for tiden, sier Gerstgraser.

Forhåndssak
Norges Skiforbund sender 12 utøvere til helgas COC-renn på hjemmebane i Høydalsmo. Det er klart for de tradisjonelle COC-rennene i Høydalsmo i telemark til helga.

Disse stiller for Norge:
Thomas Kjelbotn, Bardu IL
Simen Tiller, Moelven IL
Lars Halvdan Buraas, Hurdal IL
Espen Dahlhaug Bjørnstad, Byaasen Skiklub
Christian Ingebrigtsen, Byaasen Skiklub
Audun Hokholt, Skimt Ski
Sindre Ure Søtvik, Eldar IL
Espen Andersen, Lommedalens IL
Gudmund Storlien, MjøsSki
Harald Jonas Riiber, IL Heming
Ole Martin Storlien, MjøsSki
Truls Sønstehagen Johansen, MjøsSki

NIF-EPI03, 03