Hopp til innhold

Vellykket NM i Molde

Et gnistrende vær skapte fenomenale rammer for NM, som ble det en verdig avslutning på årets kombinertsesong

I helgen var det klart for NM del 2 i Molde. Etter det som har vært en fryktelig mild vinter var det mye snakk om det faktisk var gjennomførbart å avholde NM her.

Med lite snø og opp mot 17 grader, så det lenge mørkt ut. Et snøfall i ukene i forveien reddet arrangementet, sammen med en fenomenal arrangør som gjorde alt for at dette skulle bli perfekt.    

Penalty-race

Fredagens renn var penalty race. Christian Ingebrigtsen fra Granåsen Skiteam vant hoppdelen etter et fenomenalt hopp. Han startet langrennet 10 sekunder foran resten av gjengen, men her skulle de også gå strafferunder. Avhengig av hvor mange poeng bak vinneren av hoppdelen avgjorde hvor mange strafferunder hver utøver måtte gå.  

Jørgen Graabak tok seieren og vant NM-gullet foran Magnus Moan og Håvard Klemetsen.

Jan Schmid og Magnus Krog tok 4. og 5. plassen, etterfulgt av langrennssterke Truls Sønstehagen Johansen, Jarl Riiber, Espen Andersen, Harald Riiber og Lars Halvdan Buraas. Truls Johansen gikk ut som startnummer 17 og gikk seg opp totalt 11 plasser og endte på en 6. plass med 3 strafferunder. Ole Martin Storlien imponerte også stort i langrennsporet da han gikk ut som nr 24 og ente på en 13. plass.  

Lag-konkurranse

Lagkonkurransen søndag ble en spennende affære. Sør Trøndelag var store favoritter med Jørgen Graabak, Magnus Moan og Jan Schmid på laget. De fikk likevel kamp av Hedmak, Akershus og Oslo.

Det endte med gull til Sør Trøndelag med Graabak som ankermann. Hedmark med Gudmund Storlien, Ole Martin Storlien og Truls Sønstehagen Johansen med sølv. Det ble en spennende sisterunde da Akershus og Oslo kjempet om bronsemedaljen. Til slutt var det Akershus med Espen Andersen på siste etappe som klarte å dra ifra Oslo og Harald Riibe og sikret laget bronse.

Møre og Romsdal stilte med et ungt og lovende lag, som for første gang fikk delta i senior-NM. Petter Løset Skodjereite, Aleksander Skoglund og Alexander Røshol Johnson leverte bra i bakken, og gikk gode langrenn til stor jubel blant de fremmøtte. Vinnerlaget fra Sør-Trøndelag tok i mot debutantene i målområdet og gratulerte dem med prestasjonen.

   

Vi vil også gratulere Harald Riiber som var med i lagkonkurransen til hopp på søndag og tok sølv sammen med Joachim Hauer, Philip Sjøen og Jonas Schøien Øvregård for Oslo.

 

NIF-EPI02, 02