Hopp til innhold

Magnus Moan og kombinertlandslaget vil nok ha mange knallharde kamper mot tyskerne kommende sesong. Her mot Johannes Rydzek. (NTB Scanpix)

Kombinertlandslaget 2014-2015

Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på landslaget sesongen 2014-2015. Det nye støtteapparatet kommende sesong er også klart, og de fleste er med videre.

Sverre Rotevatn fortsetter som sportssjef, men i en mer operativ rolle mot toppidretten. Bjørn Kåre Ingebrigtsen går inn som hovedtrener med mer ansvar enn før. Ingebrigtsen får totalansvaret for sammensettingen av treningen, og blir ny hovedtrener i langrenn for landslagsutøverne. Landslagssjefsstillingen blir ikke erstattet, og oppgavene blir i realiteten fordelt mellom sportssjefen og hovedtreneren. Etter å ha fått flere andre tilbud fortsetter Nik Huber som hovedansvarlig for hoppdelen, mens Stein Vidar Thun gjør det samme i rollen som fysioterapeut, samt i rollen som assistent på teknisk og taktisk trening i langrenn.

- Vi er veldig godt fornøyd med sammensetningen av det nye støtteapparatet. I våres har vi ikke vært på shoppingjakt etter nye trenere, men har vært opptatt av å beholde de vi hadde Bjørn Kåre er en veldig erfaren trener, og det blir spennende med ham i den nye rollen. Han har hatt den daglige treneroppfølginga til utøverne i  Granåsen Skiteam i mange år, og er svært delaktig i blant annet OL-mester Jørgen Graabaks utvikling. Nå er Bjørn Kåre klar for enda større ansvar. Nik har vært med oss siden VM-sesongen i Holmenkollen og gjort en kjempejobb med gutta i bakken. Vi vet at Nik er en ettertraktet hopptrener, og det var viktig for oss å beholde ham fremover. Jeg er også glad for at Stein Vidar blir med videre. Vi går i spenning inn i VM-sesongen etter suksessen i vinter, sier sportssjef Sverre Rotevatn.

For sportssjefen selv blir det mer reising og mer ansvar inn mot toppidretten. Han ser frem til å komme i gang med samlingene hvor det nye støtteapparatet får satt seg mer og mer.
- Det er fortsatt detaljer som ikke er spikret, men hovedlinjene er klare. Vi har brukt god tid den siste halvannen måneden til å vurdere både struktur og organiseringen av elitelaget. Nå er vi snart i mål, og er veldig godt fornøyd med at vi har fått tatt vare på de dyktige folkene som har vært inne i systemet i flere år. Det har vært viktig for oss, sier Rotevatn.

- En utfordrerposisjon
Bjørn Kåre Ingebrigtsen gleder seg til å komme i gang i sin nye rolle. Han mener landslaget er i en utfordrerposisjon overfor stormakten Tyskland.

- Tyskerne har vært bedre enn oss som lag og individuelt gjennom sesongen, de tok dobbeltseier i verdenscupen sammenlagt. Vi hadde seks forskjellige utøvere på pallen i verdenscupen, og var best i OL, dette viser at vi har et enormt potensiale og toppnivå i laget. Vi har egentlig hatt en fantastisk sesong, men nå begynner vi på blanke ark igjen. Det er viktig å huske på, sier Ingebrigtsen.

Den nye hovedtreneren bor i Trondheim. Der bor også seks av de syv på kombinertlandslaget. Dermed blir det langt enklere også for Ingebrigtsen å følge løperne tett gjennom sesongen.

Samlingsplanen klar i løpet av kort tid, og det er planlagt oppstart rundt 20. mai. Landslagsløperne starter opp med tradisjonell sesongoppkjøring fra cirka 1. mai.

Kombinertlandslaget sesongen 2014-2015
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Magnus Krog, Høydalsmo IL
Mikko Kokslien, Søre Ål IL
Håvard Klemetsen, Kautokeino IL
Jan Schmid, Sjetne IL
Magnus Moan, Byåsen IL
Thomas Kjelbotn, Bardu IL

NIF-EPI03, 03