Hopp til innhold

Norges Cup Holmenkollen

Godt gjennomført Norges Cup, tross krevende forhold.

Med utfordrende værmeldinger, klarte rennlederne å gjennomføre et godt renn i helgens Norges Cup i Oslo. Hopprennet ble avholdt i Holmenkollen og langrennet i Nittedal.

Lørdagens konkurranse ble en stor suksess for Kollenhopp med dobbeltseier til Sindre Pettersen og Harald Riiber. Sindre fikk til et strålende hopp på 116m som ga han en 4. plass. Harald Riiber hadde dagens lengste hopp på 125.5m og gikk inn på en soleklar 1. plass 12 sekunder foran Espen Bjørnstad og 34 sekunder foran Sindre Ure Søtvik.

I NC B hadde Fredrik Andre Strøm det soleklart lengste hoppet på 119m foran Sjur Hovdal Børve på 108.5m og Ragnar Hansen med 103m.

Med langrennet i Nittedal i plussgrader og ”slush” opp etter anklene ble det alt annet enn et lett renn. Espen Bjørnstad som gikk ut med gode muligheter som nr 2 måtte bryte underveis. Med vanskelig føre og sludd ble det tre lange runder på 3.3 km. Sindre Pettersen som gikk ut 1.03 min bak Harald Riiber hadde på en runde nesten klart å ta han igjen. På de neste to rundene hadde Sindre klart å gå fra Harald og vant hele rennet med 50 sekunder ned til Harald på en 2. plass og 1.47 ned til Simen Tiller på 3. plass.

Dette var Sindre Pettersen sin første seiser i Norges Cup, og for en soleklar seier det ble.

I NC B var det Fredrik Andre Strøm som stakk av med seieren 15 sekunder foran Ragnar Hansen og 2.56 min foran Sjur Hovdal Børve.

Søndag

Søndagens konkurranse ble igjen en stor suksess for Kollenhopp. Sindre Pettersen vant foran Harald Riiber.

Hopprennet ble avlyst søndag, så rennledelsen tok i bruk den provisoriske omgangen. Igjen var det Harald Riiber som vant hoppdelen med et hopp på 128.5 m. Sindre Ure Søtvik og Espen Bjørnstad på henholdsvis 2. og 3. plass med et hopp på 118.5 og 119m.

I NC B var det igjen Fredrik Andre Strøm fra LNC som vant hoppdelen, denne gangen med et hopp på 110.5m foran Sjur Hovdal Børve med 103.5m og Jarle Eikehaug med 106m.

Sindre Pettersen startet 2.16 bak tet, men kunne juble over seieren etter et nytt kanonløp. Riiber ble nr 2. Espen Andersen som gikk ut som nr 4. gikk seg opp til tredjeplass. GSTs Espen Bjørnstad endte på en 4. plass.

I NC B vant Sjur Hovdal Børve fra GST foran Fredrik Andre Strøm som kom i mål 25 sekunder etter Børve. Tredjeplassen gikk til Ragnar Hansen.

nif-epi04, 04