Hopp til innhold

OL-debutantene Krog og Graabak

Her kommer et intervju med de to norske debutantene før det hele braker løs i Sotsji.

Det offisielle OL-laget er nå tatt ut og dere to skal til Sochi. Hva slags tanker har dere nå rundt det som kommer til å skje?

Magnus Krog: Har ikke så mye tanker egentlig. Jeg konsentrerer meg mest om treningen nå i den siste perioden før OL. Men selvfølgelig dukker tankene, og bildene jeg drømmer om, oftere opp i hodet desto nærmere vi kommer OL.

Jørgen Graabak: Det er en stor ære å bli tatt ut til å representere Norge i De olympiske leker i Sochi 2014. Jeg har aldri vært med i OL før, og vet sånn sett lite om hva som venter, men jeg har bestemt meg for å nyte hvert sekund. De olympiske leker har igjennom historien samlet verdens fremste atleter, og å få være en del av den tradisjonen og den gruppen mennesker er i seg selv en stor prestasjon og et stort privilegium.

Magnus Krog: Jeg tenker også litt på SOL. Forbinder OL i stor grad med sol og kos.

Dette blir deres første OL, har dere fått noen råd fra de andre på laget som har vært med før?

Magnus Krog: Jeg har fått noen råd om hva som kommer til å møte oss i et OL. OL er mye større enn World-Cup og VM, og det er vanskelig å forestille seg helt hvordan det kommer til å bli. Noen av tipsene jeg har bitt meg merke i, er å være åpen til sinns og akseptere at i OL må du oppleve mens du er der og ikke før. Og dermed ikke bli vippet av pinnen når vi kommer til Sotsji.

Jørgen Graabak: Jeg har fått mange flotte råd, men tar med meg Håvards kloke ord fremst i pannen. "Nyt det, dette er det ikke mange som får oppleve".

Hva er deres største minne fra tidligere OL?

Magnus Krog: Det første minnet jeg kommer på, som jeg husker ga meg gåsehud... Det må bli Lars Bystøl sitt gull i Normalbakke i Torino.

Jørgen Graabak: Michael Phelps, OL Beijing 2008. 8 øvelser, 8 gull, 7 verdensrekorder og 1 olympisk rekord.

Hvilke målsetting har dere for OL?

Magnus Krog: Være med å kjempe om en medalje i en av de individuelle konkurransene.

Jørgen Graabak: Mitt mål for sesongen 2013/2014 har vært topp 10 i verdenscupen sammenlagt, som 22-åring vil det å stabilisere meg i toppen over tid være det viktigste. Men, i en sesong hvor OL utpeker seg som det store høydepunktet for alle utøvere som utfolder seg på snø og is, vil dette selvfølgelig være en stor motivasjonsfaktor. Jeg har ikke satt meg noe resultatmål for OL, men går alltid for å vinne.

Hvilken av de tre konkurransene, liten bakke, stor bakke og lag er det dere ser mest fram til?

Magnus Krog: Ser mest fram til individuelt storbakke.

Jørgen Graabak: Vanskelig spørsmål, men jeg holder en liten knapp på det individuelle rennet stor bakke, samt lag.

Hvem tror dere blir de største konkurrentene under OL?

Magnus Krog: Jeg tror og håper mine lagkamerater blir noen av de største konkurrentene. Jeg tror også Frenzel, Chappuis og Akito Watabe blir sterke utfordrere. Chappuis har ikke hatt de helt store resultatene i år, men han er så rutinert og vet akkurat hva han må gjøre for å prikke inn toppformen til OL. Så han blir nok farlig. Så har du Bill Demong som er litt på veg mot OL-form. Jeg blir ikke overrasket om han tar en medalje.

Jørgen Graabak: Eric Frenzel er den store favoritten, punktum.

Det er ingen hemmelighet at det er store forventninger til det norske laget etter alle de gode resultatene så langt denne sesongen. Hva tenker dere om å være en del av det som kanskje er det sterkeste kombinertlaget Norge har hatt?

Magnus Krog: Det er flott. Vi har mye selvtillit med oss inn i OL. Vi har startet bra denne sesongen, og vi har holdt et godt nivå. Jeg tror samtlige på det norske laget har enda litt mer å gå på. Så det blir bare spennende.

Jørgen Graabak: Jeg tenker at det er et kjempekomplement, og at det sier noe om at vi har sjansen til å vinne. Men jeg vil si at vi også er i en utfordrerposisjon, med Eric Frenzel og Tyskland som favoritter.

Hvordan blir hverdagen frem til dere reiser til Sochi i februar?

Magnus Krog: Nå blir vi i St.Moritz noen dager, og har fokus på litt oppbyggende langrennstrening. Så drar vi videre til Oberstdorf hvor det blir mer hoppfokus og kvalitet på hoppingen før vi drar til Sotsji.

Jørgen Graabak: Hverdagen vår består av trening i verdens beste omgivelser i St Moritz, Sveits. Trening, søvn og mat. God stemning og masse positiv energi.

nif-epi04, 04