Hopp til innhold

Håvard Klemetsen

Klemetsen er klar for World Cup i Ramsau. Vi har snakket med han om forventingene til helgen og livet som kombinertløper.

Det er endelig klart for nytt verdenscuprenn etter en ukes pause. Denne gangen er vi på plass i Ramsau for både individuell konkurranse og lagkonkurranse. I fjor hadde Norge to på pallen i den individuelle konkurransen og vi vant og kom på 2. plass i team sprinten. Håvard Klemetsen var en av de som sto på pallen begge dagene. Vi tok en prat med han for å høre om forventninger, minner og mål for denne helgen.
 
I fjor stod du på pallen to ganger under verdenscupen i Ramsau. På 2. plass individuelt og 2. plass i team sprinten. Hvilke forventninger har du til helgens renn?
Jeg forventer å få en ny positiv helg her i Ramsau - gleder meg veldig og har stor tror på at vi som lag igjen kan prestere gode resultater, så gjenstår det å se om jeg kan få til noe av det samme som jeg gjorde i fjor. Det kommer helt sikkert til å bli tett og jevnt, så det gjelder å ha marginene med seg skal det bli nye topplasseringer også dette året.
 
Det har vært en ukes verdenscup pause nå, hva har du gjort for å lade opp til helgens renn?
Jeg har vært hjemme i Tromsø og koblet av med familien etter en lengre turne på reisefot. Viktig å ha balanse mellom det private og idrettslivet, uten full støtte hjemmefram, vet jeg ikke om jeg hadde nytet privilegiet som idrettsmann på farten like mye. I tillegg har jeg trent bra, har vært heldig og hatt noenlunde ok skiforhold hjemme i nord denne uka. I tillegg har jeg lyset, naturen og kulturen som er balsam for sjela for en kar fra nord - dette fyller opp de mentale batteriene når det trengs som mest. Har i tillegg fått litt julestemning med litt santalucia i barnehagen og litt åpning av julekalender på morran.
 
Hvem tror du blir dine største konkurrenter i Ramsau? 
Mine sterkeste konkurrenter i Ramsau håper jeg blir mine landslagskamerater + muligens noen utlendinger.
 
Hva er ditt beste minne fra Ramsau?
Mitt beste minne fra Ramsau er mange - jeg har vært her utallige ganger siden jeg var en ung og drømmende gutt, selvfølgelig kommer fjorårets 2 andreplasser høyt på listen over fine minner, men hvis jeg skal nevne mitt aller beste minne, så må det bli når jeg var her på høydesamling oppe på 1700 moh alene for noen år siden. Mange fine treningsturer og naturopplevelser i fjellet og på breen, snødde inne et par dager og fikk fantastisk service på hotellet jeg bodde på (la sikkert på meg et par kilo),   og fikk min bedre halvdel på besøk siste uke av oppholdet - hadde rett å slett en helt fantastisk fin ferie/treningssamling i omgivelser som gir ro i sjela og perspektiv over hvor privilegert liv vi lever!
 
Hva liker du aller best ved denne plassen?
Det alles beste ved denne plassen er naturen, helt klart - Ramsau er omgitt av utrolige fjell, flotte skiløyper og en ro som man ikke finner så mange plasser i verden hvis man er glad i snø, svett superundertøy og heftige fjell. Jeg er så heldig og har fått opplevd Ramsau på godt og vondt, naturkreftene kan virkelig slå inn her og jeg har flere ganger fått større respekt for kreftene vi ikke rår over mens jeg har vært her. Samtidig er det herlig å føle at man lever, og kan absolutt anbefale Ramsau som en destinasjon for folk som er glad i å oppleve flott natur og gjerne WC kombinert på nært hold. Følg meg til helga - jeg gleder meg hvertfall!

NIF-EPI02, 02