Hopp til innhold

Magnus Krog

Høysekken har gode minner fra Kuusamo. Her kan du lese om hans forventninger før det braker løs i de finske skoger.

Til helgen er det klart for verdenscupåpning i finske Kuusamo. Denne uken har vi tatt en prat med Magnus Krog som fikk sitt internasjonale gjennombrudd her i 2011 da han vant sitt første verdenscup renn. 

Vi har valgt å publisere innlegget med dialekt, dette for å ivareta de rike tradisjonene dialektene har i Norge, men også for å gi intervjuet den dybden vi var ute etter.  

Dette blir første møte med alle andre nasjoner denne vinteren, hvordan tror du nivået på de andre er? 

- Det er alltids spennande å konkurrere fyrste World Cup rennet for vinteren. Me trur jau at dei andre nasjonane heve trent gøtt, så får me bare håpe at me har trena minst like bra:) Vil tru det er fleire nasjonar som blandar seg inn i kampen om pallen, men samtidig har eg stor tru på det norske laget, der fleire er kapable til å kjempe om dei beste plasseringane allerede nå. 

Hva gleder du deg mest til i helgen? 

- Å høppe konkurranse i Kuusamo. Det er alltid litt ekstra spenning knytta til det fyrste rennet og i denna bakken. Mykje vær og vind samtidig som alle er litt "nyskjerrige" på kvarandre gjev litt ekstra spenning i kroppen. 

Du har vært på pallen her de siste tre siste årene med en seier, en andre plass og en tredjeplass, Hvilke forventninger har du til årets renn? 

- Har selvfølgelig ei målsetning om å vera med i kampen om pallplassane. Eg likar meg her, og spesielt i bakken. Samtidig er det ein utfordrane arena der mykje kan skje i bakken, og ein er avhengig av å ikkje ha uflaks med forholda for å lykkas. 

Hvem tror du blir dine største konkurrenter denne helgen? 

- Den ferske norgesmesteren Mikko Kokslien virkar te å vera i bra slag, så det blir spennande å sjå korleis han gjer det her. Så trur eg og dei beste hopperane i den østerriske og tyske leiren kan bli skumle. Så har du Jason Lamy og Akito Watabe som sikkert kjem te å prestere bra. 

Jan Schmid virkar og til å vera i gryande hoppform sammen med Kjelbotn, så dei kan samman med fryktlause Jørgen Graabak finne på å gjera det veldig bra. SÅ har du gamlefar Klemetsen som bare blir bedre å bedre med åra, så nivået hans sei seg jau sjølv. 

Hva er ditt beste minne i Kuusamo? 

- Det er heilt klart seieren tilbake i 2011. Det var fantastisk moro:)

NIF-EPI01, 01