Hopp til innhold

Magnus Moan (NTB Scanpix)

Slipper operasjon

Magnus Moan (31) slipper operasjon etter tretthetsbruddet i hælbenet. Dette viste undersøkelsene i Trondheim tirsdag.

Kombinertutøveren slutter seg dermed til landslagets samling i Oberstdorf fra i morgen, onsdag. Moan har over flere år hatt problemer med en vond akilles og hæl, men har stort sett fått trent som normalt siste sesongene. En nylig gjennomført MR-undersøkelse påviste riktignok stressfraktur (tretthetsbrudd) i hælbenet, men 31-åringen slipper operasjon etter at undersøkelsene viser et lavterskelbrudd.

- For meg var dagens undersøkelse en god nyhet. Jeg får tilnærmet trent som normalt mot vinteren. Det er selvfølgelig en risiko ved denne skaden, og man vet aldri. Etter dagens gjennomgang er vi enige om å ta forhåndsregler. Umiddelbart vil jeg starte opp med alternativ behandling, og dette vil jeg gjøre daglig fremover, sier Moan.

Sportssjef Sverre Rotevatn er glad for at Moan kan satse maksimalt fremover mot vinterens VM i Falun.

- Så lenge Magnus får trent tilnærmet som normalt, føler jeg meg ganske trygg på at han kan klare å prestere på topp i vinter. I samarbeid med det medisinske apparatet skal vi gjøre vårt beste for at Magnus får den beste behandlinga for denne skaden fremover, sier Rotevatn.

Kombinertlandslagets lege, Petter Olberg, håper den alternative behandlinga fremover vil gjøre at Moan vil klare å få trent normalt, og ikke minst at han klarer å prestert på topp i vinter.

NIF-EPI01, 01