Hopp til innhold

Kjelbotn oppe med armen allerede før start der, da
Kjelbotn oppe med armen allerede før start der, da

Kjelbotn med karrierebeste

I fravær av elitelandslaget leverte våre nest beste solide resultater i russiske Chaikovskiy. Kjeltbotn beste norske på 7. plass.

Elitelaget har lagt inn en solid treningsperiode i julen. Dette for å stå godt rustet mot konkurranseperioden i januar og selvfølgelig OL i Sotsji.

Gutta som ble tatt ut til Chavkovsky var Ole Martin Storlien, Truls Johansen, Thomas Kjelbotn og Espen Bjørnstad. Sistnevnte fikk også sin verdenscup debut i Chaikovskiy. Med ned mot 30 kuldegrader stilte Truls Johansen, Espen Bjørnstad og Thomas Kjelbotn til start lørdagen. Bjørnstad fikk sin verdenscup-debut denne helgen.

Ole Martin fikk dessverre ikke vært med på grunn av utstyrsproblemer under kvalifiseringen fredag. I det kalde Russland sprakk klipsen til Ole Martin på toppen. Utrolig bittert for en løper som begynner å finne storformen. Storlien kunne lørdag ettermiddag melde at han var revansjesugen, og gledet seg til søndagen. 

Søndagens hopprenn i Chaikovsky ble avlyst så det var fredagens PCR som ble brukt før langrennet. Med et bra utgangspunkt gikk Thomas Kjelbotn ut som nr 6. Espen Bjørnstad som nr 28. og Truls Johansen som nr. 45. Ole Martin Storlien fikk dermed ikke muligheten til å revansjere seg etter fredagens utstyrsproblemer.

Etter et knallsterkt langrenn gikk Kjelbotn inn på en 7. plass etterfulgt av Johansen på 8. plass. Det ble derfor en flott avslutning for kombinertløperne i Russland.

Vi gratulerer Truls og Thomas med bestenoteringer i verdenscupsammenheng.

Selv etter en verdenscup uten noen av elitelagsutøverne, er alle 6 utøverne topp 15 sammenlagt i verdenscupen og Norge ligger på en solid 1. plass i nasjonscupen. 

Allerede neste helg er det klart for nye renn og verdenscup i Chaux Neuve.